Verscherpte coronamaatregelen WPW.
Verscherpte coronamaatregelen WPW. (Foto: aangeleverd)

Dienstverlening Wonen Plus Welzijn aangepast

HOLLANDS KROON - Door de nieuwe coronamaatregelen van de landelijke overheid ziet Wonen Plus Welzijn (WPW) zich genoodzaakt om de dienstverlening aan deze verscherpte maatregelen aan te passen. In elk geval duurt dit tot en met 18 januari 2021.

"Het zijn lastige en moeilijke tijden, waarin wordt verwacht dat we mee bewegen met wat de huidige situatie voorschrijft. We gaan vooral zoveel mogelijk uit van het ‘ombouwen van de dienstverlening’ in plaats van afbouwen. We vinden het heel belangrijk dat we contact met elkaar houden, de verbondenheid blijven voelen en aandacht voor elkaar hebben. Ook wanneer dat telefonisch, op afstand of digitaal moet gebeuren, organiseren we dat met en voor elkaar", aldus een medewerker van WPW.

Wat gaat wél door?

Hoe ziet de dienstverlening van WPW eruit tot in elk geval 19 januari 2021? Wat wel doorgaat met inachtneming van de maatregelen die al gelden: de dagbestedings-activiteiten voor mensen met dementie in OC Schagen, OH Wieringen, OH Langedijk, Huis ten Oghe in Callantsoog en De Horst in Heerhugowaard blijven open. Werkleerbedrijf De Factorie (op indicatie) in Schagen blijft in bedrijf. De maaltijdbezorging blijft zoals gebruikelijk plaatsvinden. De boodschappendienst gaat door. Alle telefonische servicepunten blijven bereikbaar of worden doorgeschakeld naar een centraal punt. Verzocht wordt niet fysiek langs te komen.

Niet of alternatief

Alle bezoekers van Doet en Ontmoet bijeenkomsten van WPW en soortgelijke (ontmoetings-) bijeenkomsten worden persoonlijk benaderd. "We bieden alternatieve vorm van contact houden aan (bellen, telefooncirkels, beeldbellen en dergelijke). Voor kwetsbare bezoekers kunnen naar behoefte alternatieve, besloten activiteiten georganiseerd worden door beroepskrachten. Dit altijd in overleg en op afspraak. Alle cursussen, bijeenkomsten en activiteiten van andere partijen in WPW-locaties, kunnen niet plaatsvinden.

Sportactiviteiten, vanuit WPW georganiseerd, gaan niet door. "We organiseren geen activiteiten en koffiedrinken in de gemeenschappelijke ruimtes van de woonzorglocaties die we onder onze hoede hebben. Ook daar zoeken we samen met de bewoners naar alternatieven om contact te houden. Persoonlijk vervoer kan niet worden uitgevoerd. Er worden geen tuinklussen of praktische klussen aan huis gedaan. Er vinden geen fysieke huisbezoeken door vrijwilligers plaats."

Persoonlijk

Tenzij alle diensten met persoonlijk contact waarin mensen thuis worden bezocht (administratie, huisbezoek, voa, en dergelijke) worden omgezet in telefonisch contact en via beeldbellen. Zie ook: www.wonenpluswelzijn.nl