Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Hollands Kroon gaat voor groene warmte

HOLLANDS KROON - Om klimaatverandering tegen te gaan, stapt heel Nederland in 2050 over van aardgas op schone energiebronnen. "Ook in Hollands Kroon gaan wij over op groene warmte. Hoe we dat gaan doen zijn we aan het onderzoeken. Met 50 inwoners uit Hollands Kroon gingen wij hierover digitaal in gesprek. In dit bericht blikken wij terug op een inspirerende sessie", zegt een woordvoer namens de gemeente.

"Maandag 23 november gingen wij digitaal met elkaar in gesprek over groene warmte. Het was een avond vol informatie en praktische tips. Wethouder Theo Meskers informeerde over de noodzaak van deze grote overstap. Daarna werd er in drie subsessie dieper ingegaan op verschillende onderwerpen: zoals duurzame warmte in Hollands Kroon. Onderzoekers van Witteveen & Bosch gingen het gesprek aan over de mogelijkheden van groene warmte in onze gemeente. En informeerden over het pad dat wij met elkaar gaan bewandelen. Duurzaam Bouwloket gaf concrete tips waar woningeigenaren direct mee aan de slag kunnen gaan. Met kleine stappen kan al een verschil worden gemaakt. Tenslotte informeerde Buurkracht over het bundelen van krachten. In deze sessie kwamen al direct mooie bewonersinitiatieven tot stand." Wie hieraan wil deelnemen kan een mailtje sturen naar de gemeente.

Wie de avond heeft gemist en toch een indruk wil krijgen van de bijeenkomst kan het videoverslag bekijken om binnen tien minuten op de hoogte te zijn! https://youtu.be/NibRAKxNEZA

Vragen en antwoorden

Tijdens de sessie zijn door de deelnemende inwoners vele vragen gesteld. Deze vragen én de antwoorden zijn te bekijken op de website duurzaam.hollandskroon.nl.

Denk mee

Wie ideeën heeft over groene warmte in Hollands Kroon of in een bewonerscomité wil meepraten over dit onderwerp, kan een mail sturen naar duurzaam@hollandskroon.nl. Of kijk voor meer informatie op denkmee.hollandskroon.nl

'Een duurzaam Hollands Kroon, dat doen we samen!'