Wethouder de Haan ontvangt zijn brunch van Ronald Tik van restaurant ‘Gewoon bij Roon’.
Wethouder de Haan ontvangt zijn brunch van Ronald Tik van restaurant ‘Gewoon bij Roon’. (Foto: Aart Tóth)

Gemeentelijk Herstelfonds biedt hulp aan ondernemers

CASTRICUM – Wethouder Ron de Haan wil ondernemers in Castricum, Limmen en Akersloot tijdens deze bizarre tijden extra ondersteunen. Met name de horeca in Nederland, welke sinds 19 december jl. helemaal plat ligt, heeft het zwaar te verduren. En dat terwijl de meeste horecaondernemingen het juist van deze feestmaand moeten hebben. December is de maand dat men vrij is, iedereen bij elkaar komt, uit eten gaat en niet zo op de uitgaven let.

Deze ondersteuning zal lopen via de ondernemersverenigingen; het OVC in Castricum, het LVO in Limmen en het OVA in Akersloot. De ondersteuning het 'Lokale Herstelfonds’ is in stand gekomen door de gemeente. Dit herstelfonds is opgezet om zowel de horeca als niet horecaondernemers in de covid19 crisis te ondersteunen.

Kerstdiner voor liefhebbers

Het Herstelfonds is opgezet om plaatselijke initiatieven in het publieke domein mogelijk te (blijven) maken. Eén van die initiatieven is het initiatief om de lokale horeca te ondersteunen door de kerstbrunch of het kerstdiner online te bestellen bij de lokale horecaonderneming. Het initiatief ‘Liefhebbers bestellen het kerstdiner thuis'.

Dit initiatief is ontwikkeld door Reclame aan de Kust. Zij hebben een pagina opgezet waar restaurants uit Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude hun brunch of diner voor de feestdagen op aanbieden.

Inwoners van Castricum en omstreken kunnen deze bestellen op de website www.voorliefhebbers.nl/kerst. Zij kunnen hun kerstmaaltijd laten bezorgen of afhalen bij hun favoriete restaurant en op deze manier zowel de ondernemer steunen als thuis van een hoogwaardige maaltijd genieten.

Meer weten over het Herstelfonds, kijk dan op de website van de gemeente Castricum.

Ronald Tik van restaurant ‘Gewoon bij Roon’ overhandigt wethouder De Haan zijn brunch.