Kerstman Hein Poel, wenst iedereen namens het OVC de Voedselbank en Rodi een fijne kerst!
Kerstman Hein Poel, wenst iedereen namens het OVC de Voedselbank en Rodi een fijne kerst! (Foto: Aart Tóth)

Drukke Kerst met Hein Poel

CASTRICUM – Velen kwamen hem tegen de afgelopen dagen, de Kerstman in Castricum vanuit zijn onderkomen in de Dorpsstraat. De opening daarvan was feestelijk met de verwachting van vele winkelende Castricummers. Vanwege de Lockdown liep dat even anders. Winkels moesten deuren sluiten waardoor ook de speciale kerstinkoopavond kwam te vervallen. Toch pakte Kerstman Hein Poel deze teleurstellingen goed op en probeerde op kleine schaal toch zijn stempel te drukken en soms luidruchtig aanwezig te zijn.

DOOR AART TÓTH

De opening van het door de Creatieve Wieven omgetoverde Sintonderkomen in een kerstverblijf. In een open Porsche reden Kerstman Hein en OVC voorzitter Leo van Schoonhoven door het dorp. Met veel toeters en bellen was hiervoor veel belangstelling onderweg. Uiteraard was de kerstman niet te beroerd om met kinderen en ouders op de foto te gaan, waarbij de Covid19-regels goed werden nageleefd.

Geen gat te vangen

Ondanks de beperkingen was Hein, zoals we gewend zijn, niet voor ‘één gat te vangen’. In zijn bijna veertig jarige verkleedhistorie is hij wel wat gewend. Hein is begonnen als Clown Alfredo om vervolgens bij verschillende gelegenheden als Sinterklaas, Paaskip, Oermens Cees, Bokito tot zelfs als D’Artagnan en scheidsrechter bij Vitesse22 tevoorschijn te komen. Deze week stond echter in het teken van zijn vertoning als Kerstman, die ook nog knuffels uitdeelde aan kinderen.


Kerstman Hein assisteerde de Ondernemers Vereniging Castricum bij het uitdelen van Kerstpakketten. Ze brachten een bezoek aan de Voedselbank, waar de Kerstman het na het aanhoren en aanschouwen hoe het daar in zijn werk gaat niet droog hield. Bij de voedselbank werden enige pakketten achtergelaten met de belofte in 2021 een deel van zijn opbrengst als Sinterklaas bij de Voedselbank te doneren. Ondernemers voorzitter Leo van Schoonhoven, die bij het bezoek aanwezig was, ondersteunde het voorstel van Kerstman Hein, met de belofte het bedrag van Hein te verdubbelen.


Intussen is het Kerstmannenonderkomen gesloten, maar zijn de plannen voor 2021 al in werking gezet. Want Hein Poel komen we volgend jaar gegarandeerd tegenkomen op Koningsdag, Kermis, Sinterklaas en wederom als de Kerstman.

Na een rit door het dorp links Kerstman Hein en OVC voorzitter Leo van Schoonhoven.
Kerstman Hein Poel overhandigt OVC Kerstpakketten bij Voedselbank.
Hein en Hein in een montage in 2018.
Hein Poel als Oermens Cees in 2017 in Huis van Hilde.
Hoe het begon in 1990 met Clowns Alfredo (links0 en Alfonso in Bakkum.