Team Sportservice help de sportverenigingen in Castricum.
Team Sportservice help de sportverenigingen in Castricum. (Foto: Team Sportservice)

Inspiratiesessie binden en boeien van jongens aan de sportvereniging

CASTRICUM - Op woensdagavond 9 december hebben meerdere sportverenigingen deelgenomen aan de online inspiratiesessie ‘Binden en Boeien van jongens'. Team Sportservice kreeg meerdere signalen vanuit verenigingen dat hun jongensledenaantal aan het afnemen was. In samenwerking met NOC*NSF heeft Team Sportservice deze inspiratiesessie georganiseerd.

''Het was een leuke interactieve groep. Er werd veel onderling gedeeld en verschillende sporttakken konden goed van elkaar leren'', zei spreker Ine Kosters. Rein Luijckx, voorzitter van V.V. Croonenburg was na afloop zeer te spreken over de sessie. '‘Voor volleybal vereniging Croonenburg betekende de webinar een goede verdiepingsslag. Het gaat om het binden van jongens en daar werden goede handreikingen voor gedaan.''

Jongensledenaantal sportverenigingen neemt af


Tips and trucs

Gedurende de sessie waren er opdrachten en voorbeelden waar iedere vereniging individueel op kan voortborduren. '‘Er werden een paar mooie en bruikbare tips gegeven waar wij bij Meervogels ’60 mee aan de slag gaan’', zei trainer Paul Sap.

Trainingsaanbod

De verengingen gaan nadenken over variërende spelvormen binnen hun trainingsaanbod en over een combinatie van meerdere sporten. Hierdoor zal hun aanbod aantrekkelijker worden en beter aansluiten op de behoefte van de doelgroep. V.V Croonenburg, H.V. Meervogels’60, A.V. Castricum en K.V Castricum hebben deelgenomen aan deze sessie. De inspiratiesessie is georganiseerd vanuit een deelplan van het sportakkoord van Castricum.