Ook Musical behoort tot de mogelijkheden.
Ook Musical behoort tot de mogelijkheden. (Foto: )

Gratis workshops bij Triade

DEN HELDER - Triade organiseert in december een aantal gratis workshops om geïnteresseerden gratis en vrijblijvend kennis te laten maken met het cursusaanbod.

Peuterdans (2-4 jaar). Bij Peuterdans ontwikkelen de kinderen spelenderwijs en door middel van improvisatie de beginselen van het dansen. De motoriek wordt daarbij ontwikkeld, maar de fantasie is minstens zo belangrijk. De gratis kennismakingslessen Peuterdans zijn op maandag 14 december om 15.15 uur door docente Saskia van der Kreke en op woensdag 16 december om 9.15 uur door de nieuwe peuterdansdocent Louis Swanenpoel.

MuziekPlezier tot 4!

Bij MuziekPlezier tot 4! kunnen ouders of opa’s/oma’s samen met hun (klein)kind plezier beleven aan muziek. We leren liedjes die aansluiten bij de leeftijd en belevingswereld van het kind, die thuis gebruikt kunnen worden tijdens het spelen en dagelijkse handelingen. We improviseren met sambaballen en trommeltjes en doen bewegingsspelletjes. Er zijn 3 groepen: 1-2 jaar, 2-3 jaar en 3-4 jaar. De gratis lessen zijn op dinsdag 15 december: Groep 1 (1-2 jarigen): 9.15 tot 9.45 uur. Groep 2 (2-3 jarigen): 9.45 tot 10.30 uur. Groep 3 (3-4 jarigen): 10.45 tot 11.30 uur

Tekenen en schilderen (18+)

Samen tekenen en schilderen is gezellig en inspirerend! In deze cursus wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik, perspectief, materialenkennis en technieken. Er komen verschillende thema’s aan bod zoals landschap, portret, stillevens en (eigen) verhalen. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Op dinsdagavond 15 december om 19.00 uur kunt u het gratis en vrijblijvend uitproberen tijdens een gratis kennismakingsles.

TekenLab (kinderen en jongeren)

Kinderen en jongeren die gek zijn op tekenen en graag verschillende materialen en technieken willen uitproberen, kunnen zich uitleven in ons TekenLab. In het TekenLab kunnen ze volop experimenteren en krijgen ze verrassende opdrachten. Er zijn twee groepen: TekenLab 1 voor kinderen van 6 tot 12 jaar en Tekenlab 2 voor kinderen vanaf 10 jaar die zich verder willen ontwikkelen in een bepaalde stijl. TekenLab 2 is ook geschikt voor portfoliobegeleiding ter voorbereiding op een creatieve opleiding. De gratis kennismakingsles van het TekenLab is op woensdag 16 december om 15.30 uur.

Musical (8-12 jaar)

De kinderen leren in de leuke cursus Musical (8-12 jaar) alles over musical; van zingen tot dansen op muziek, improviseren en toneelspelen. Ze werken met de eigen verbeelding en leren zich inleven in diverse personages. De gratis kennismakingsles musical voor kinderen is op donderdag 17 december van 17.00 tot 18.00 uur.

Combi-dance (18+)

In deze cursus komen twee dansstijlen aan bod: Zumba en jaren ‘90. In elke stijl krijg je 4 lessen. Naast choreografieën wordt er gewerkt aan houding, conditie en muzikaliteit. Docente Denise Barhorst geeft donderdag 17 december om 18.45 uur een gratis kennismakingsles.

Geïnteresseerden die een gratis kennismakingsles willen bijwonen dienen zich vooraf even aan te melden via info@triade-denhelder.nl met vermelding van de gewenste workshop. Voor het nieuwe jaar heeft Triade weer een mooi programma samengesteld met cursussen op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans, theater, fotografie en multimedia. Voor jong en oud, beginner en gevorderd. Kijk voor het volledige cursusaanbod op www.triade-denhelder.nl

Samen tekenen en schilderen is gezellig en inspirerend!