Afbeelding
Foto: Paul Schaap

Veel positieve reacties op maritieme nieuwssite

DEN HELDER - De lancering van de Helderse nieuwssite www.maritiemdenhelder.eu heeft veel positieve reacties opgeleverd. Zowel van privépersonen als van het scheepvaart- en offshore bedrijfsleven.

De nieuwssite, opgezet door maritiem journalist Paul Schaap, is sinds begin november operationeel en telt sindsdien al zo’n tachtig korte nieuwsberichten met prachtig fotomateriaal. Oprichter Paul Schaap zegt hierover: “Met name na publicaties over de start van de site in de Helderse Courant en het Helders Nieuwsblad regende het positieve reacties. Per e-mail al meer dan vijftig. Daarnaast ben ik er al door tientallen enthousiaste mensen over aangesproken. Al die positieve reacties geven veel energie om er met volle kracht mee door te gaan. Ook komen er al nieuwtjes en persberichten binnen van lokale bedrijven.”

Paul Schaap is met zijn persbureau druk bezig om de maritieme nieuwssite verder uit te bouwen. “Operationeel is ook al het overzicht van scheepvaart- en offshorebedrijven met inmiddels meer dan 100 vermeldingen. Verder ben ik ook gestart met het plaatsen van artikelen. Zowel actuele artikelen als korte verhalen over de maritieme historie van Den Helder, aangekleed met mooie oude foto’s. Ook daarop wordt heel positief gereageerd.” Gewerkt wordt nog aan de opzet van een overzicht van schepen die vanuit Den Helder opereren.


In deze krant staat elke week een kaderstuk met een door Paul Schaap gemaakte foto van een bijzonder schip dat Den Helder aandoet of deze havenstad als uitvalsbasis heeft.