Enkele weken geleden is een nieuw boek over het Landgoed Willibrordus uitgekomen.
Enkele weken geleden is een nieuw boek over het Landgoed Willibrordus uitgekomen. (Foto: Aangeleverd)

Nieuw boek van Historische Vereniging

HEILOO - Enkele weken geleden is een nieuw boek over het Landgoed Willibrordus uitgekomen. Dick Slagter, bekend van onder andere ‘Het Nieuwe straatnamenboek van Heiloo’ heeft het Landgoed zeer uitgebreid beschreven, de verdwenen en nog bestaande gebouwen daarop maar ook de vele kunstwerken die er te vinden zijn.

Veel aandacht gaat naar de kapel, zo worden bijvoorbeeld de schitterende glas-in loodramen uitvoerig beschreven. Met dit boek in de hand bekijkt u de ramen op een bijzondere en gedetailleerde wijze. Op de geschiedenis en ontwikkeling van het psychiatrisch centrum, het leven en het werken op de Willibrordus wordt uitvoerig ingegaan. Daarnaast is het boek zeer rijk geïllustreerd. Dick heeft uit zijn prachtige fotocollectie ruim 200 historische en actuele foto’s in het boek kunnen plaatsen. Het boek is door de woordenlijst, een chronologisch overzicht, een uitgebreide index, een toegevoegde plattegrond van het terrein een zeer compleet boek geworden.

Waar te koop?

Het boek is in Heiloo te koop bij Primera in het Hoekstuk, bij Bruna aan de Heerenweg en in het Historisch Museum Heiloo. Het kost € 16,50. Voor informatie kunt u bellen met 06-51718363. De openingstijden van het museum zijn elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en alle coronaregels worden uiteraard in acht genomen.