'Ook al zien velen van jullie mij dit jaar niet, ik ben er wel!'
'Ook al zien velen van jullie mij dit jaar niet, ik ben er wel!' (Foto: Adobe Stock)

Bericht van Sint, voor elk Heilooër kind


Lieve allemaal,

“O, o, o, nu zit ik hier straks weer met alle Pieten in Cordoba zonder jullie allemaal te hebben begroet! Terwijl we altijd zo graag iedereen in Heiloo willen zien en verblijden. We houden van de Spaanse zon, maar vinden het ook heerlijk om jaarlijks even onder de Hollandse luchten te kijken hoe het met iedereen gaat. De vriendelijke burgemeester voor de laatste keer de hand schudden nu hij zal gaan stoppen. Hij heeft het, begreep ik, wel moeilijk gehad vanwege een nieuw weggetje naar het dorp of zoiets. Nou, wij konden Heiloo altijd heel makkelijk bereiken hoor!

Weer zou ik van hem vol vertrouwen de sleutel hebben gekregen van het gemeentehuis. Weer zouden we met zoveel plezier door de Heiloose dreven zijn gegaan, over de daken, bij nacht en ontij. Langs de scholen en de verzorgingshuizen en natuurlijk op de dag voor mijn echte verjaardag huis aan huis met cadeautjes. Want dat is wat wij het liefste doen. En dat hebben jullie ook allemaal verdiend!

Toverapparaten

Maar ook al ben ik oud: de Pieten letten goed op mij en zorgen er ook voor dat we meegaan met de tijd, die soms van kleur verandert. En ze zorgen ervoor dat ik meega in de moderne wereld met al z’n toverapparaten, die mogelijk maken dat je toch net kunt doen alsof je wel bent waar je niet bent. Natuurlijk hebben al onze trouwe helpers in Heiloo ons goed geïnformeerd over wie zich goed heeft gedragen en wie niet.

Rare tijden

Nou, we kunnen niet anders dan zeggen dat bijna iedereen zich voorbeeldig heeft gedragen. Een enkel raar gedrag zien we dit jaar door de vingers, omdat het door corona zulke rare tijden zijn, waarin we elkaar niet even kunnen knuffelen. Ik vind het altijd zo leuk om onbezorgd kinderen even op schoot te hebben en ouderen toe te zwaaien of een hand te geven, ook al zijn mijn oude handen dan altijd verpakt in witte handschoenen, als ik naar Nederland afreis. Maar goed, nu zou ook bijna mijn hele gezicht nog verdwenen zijn achter een wit masker. Dan ben ik helemaal een witte man, wit haar, witte baard, wit gezicht Dat is wel erg veel wit! Daar moeten we het nog maar eens over hebben.

'We kunnen niet anders zeggen dan dat bijna iedereen zich voorbeeldig heeft gedragen'

Maar nu, lieve Heilooërs, wij denken hier aan jullie en zijn trots op onze helpers in Heiloo, die deze dagen toch met veel verrassingen zullen komen. En weet dat we volgend jaar weer heel graag komen en dan zal alles nog uitbundiger en blijer zijn dan anders. ‘Hasta la vista’, leef het leven. Dat is niet zwart of wit, het is vol kleur: rood als mijn jas, groen als de baretten van de Pieten, bruin als de pepernoten, wit als mijn schimmel, zwart als de kraaien, blauw als de lucht die nu mijn boodschap naar jullie overbrengt: doe goed en houd moed!

Sint en Pieten

In Heiloo is de afgelopen weken weer veelvuldig de schoen gezet.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding