Selva Leitner en Iisa van der Stappen bij hun pand.
Selva Leitner en Iisa van der Stappen bij hun pand. (Foto: Ed Bausch)

'Onze sterke punten komen bij elkaar'

HEILOO - Selva Leitner en Iisa van der Stappen hadden zo’n zin om weer iets te ondernemen na maanden van toch wel vaak lege agenda’s. Ze kennen elkaar via hun kinderen op de basisschool. Selva (Heiloo, 1986) heeft ‘t Eventkantoor in Heiloo. Maar geen ‘events’ dus. Iisa (Finland, 1982; haar naam schrijf je met twee ‘i-s’) is ontwerper van winkelinterieurs. Dus de conclusie was gauw gemaakt: “Wij gaan samenwerken.”

Heiloose en import-Finse brengen leven in de brouwerij

Van 14 tot en met 29 december toveren ze de nog leeg staande helft van de voormalige ‘Schrijverij’ aan de rand van het Stationsgebied in Heiloo om tot de White Box. Dat is een dynamisch concept als etalage voor met name webwinkels en een programma met workshops, alles volledig coronaproof. Er is vooral een rol weggelegd voor lokale ondernemers, zoals ze zelf ook zijn. Het wordt dus een shop in shop. Hun gedachte voor deze eerste stap is gericht op vrouwen en kinderen. “Voor kinderen is er eigenlijk niet zoveel te doen in Heiloo. Dus voor hen is er bijvoorbeeld 'bean-art', schilderijtjes maken van gekleurde bonen, en kinderfotografie. Er zijn ook workshops voor vrouwen, zoals een moodboard maken. Verder gaan de bezoekers babyartikelen aantreffen, vrouwelijke producten, speelgoed, kleding en dingetjes voor in huis.”

Shop in shop

“We stuitten toevallig op de eigenaar van het pand en die was meteen enthousiast. We doen dit nu eerst deze weken en kijken hoe het gaat. Het is op deze manier nieuw voor Heiloo. Voor ons voelt het nu al leuk, dus als het kan willen we wel doorgaan.” Er is in ieder geval al een fraai ontwerp voor de White Box gedachte, de lichtgroene bol. Twee talenten komen bij elkaar met een fris idee, dat andere ondernemers bij elkaar brengt. Er komen dertien stalletjes en in het midden een lange tafel voor de workshops. “Wij verkopen namens de ondernemers de producten, anders zou het nu te vol worden in de winkel. “Als er een workshop aan de gang is kunnen de deelnemers heel privé winkelen!” Dan vind je de producten van onder meer Potje Geluk, Miss Bean, Kado&Zo, ’t Eventkantoor, Floral Dreams by Marit, Jip&Fien, Wizz Wizz, Handmade by Trudy Lengers, Babywoods, Geluk 22, Sondag Wonen&Leven, Dikke Mik, MAÏA, TeddyBeer, Berg&Hei, SL fotografie en interieuradviezen van Iisa.

Europese School

Selva is geboren en getogen in Heiloo, Iisa kwam rond haar achttiende definitief naar Nederland, ze volgde er al wel eerder de Europese School in Bergen. “Ik verhuisde veel, maar nu lijk ik me toch helemaal thuis te voelen hier in Heiloo.”


De White Box, voor design, events en workshops, Heerenweg 199, open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 (niet tijdens de kerstdagen). Kijk op white-box.nl, ook voor deelname aan de workshops.

Logo van White Box.