Ingezonden brief plannen Zanderij Noord

Brief aan de leden van raad en college van de gemeente Castricum.

Castricum, 23-11-20


Geachte leden van de raad, Geachte leden van B&W,


Afgelopen donderdag waren velen van ons aanwezig bij de virtuele raadscommissie vergadering mbt Zanderij Noord. Sommigen van ons spraken in namens onze achterban.

Onze steun voor het voorliggende plan van B&W is unaniem. Wel zijn we verbaasd dat een aantal raadsleden woningbouw opnieuw bespreekbaar lijkt te vinden. In 2018 stelde uw raad een hoofdlijnen notitie vast, met het verzoek aan B&W deze financieel haalbaar uit te voeren zonder woningbouw. Dit is het college gelukt middels een plan dat aan alle hoofdlijnen voldoet. Ook is dit in lijn met eerdere bepalingen, bestaande regelgeving en gebiedsvisie.


Nu anders te overwegen doet ons inziens geen recht aan vier jaar intensieve inspraak, genoemde regelgeving en daarmee de continuïteit van bestuur.


We hopen dat U deze unieke kans neemt om dorp en duin direct met elkaar te verbinden. Die kans ligt er nu en komt waarschijnlijk niet meer terug.

Hartelijk dank namens onze achterban,

Met vriendelijke groet,

Platform Behoud Zanderij – Peter Beentjes (lid kerngroep Zanderij Noord)

In en omwonenden – Rutger de Groot (lid kerngroep Zanderij Noord),

Stichting Oer IJ - Jos Teeuwisse (lid kerngroep Zanderij Noord)

Stichting Duinbehoud – Adrie Lute (lid kerngroep Zanderij Noord)

Stichting Alkmaardermeer omgeving – Roel van Driel

Werkgroep Oud Castricum – Folkert Bangma

Het Dierenduintje – Fred Bakker

Overleggroep Zanderij autoluw – Evert Hofland

Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland – Arie Dekker

Ernst Mooij

Aanvullende info

De Zanderij Zuid is gedacht als gebied waar woningen gebouwd zijn of kunnen worden (rond Huis van Hilde, terrein kapitein Kaas, en terrein voormalige fitness aan de Puikman)

De Zanderij Noord is bedoeld als open gebied met natuurontwikkeling zonder extra woningbouw, zoals in de Raadsvoorstel wordt voorgesteld.