Inge Kracht, eigenaar van Queen in Black en Inge’s Atelier.
Inge Kracht, eigenaar van Queen in Black en Inge’s Atelier. (Foto: Yvonne ten Bruggencate)

Heilooër in beeld

Inge Kracht

Deze week een dame in een wel hele mooie outfit. We zijn elkaar al een aantal keer tegen gekomen in ons mooie dorp, onder andere bij het maken van de kattenfoto's gedurende de coronaperiode. Ik vond het leuk om Inge wat beter te leren kennen, dus nodigde ik haar uit om aan deze rubriek mee te doen.

door Yvonne ten                 Bruggencate

"Ik ben Inge Kracht, eigenaar van Queen in Black en Inge’s Atelier. Queen in Black is een atelier voor gothic kleding. Ik gebruik ter inspiratie modellen uit vroeger tijden en geef daar een hedendaagse touch aan. Elke creatie van Queen in Black is eigen ontwerp, handgemaakt en een uniek stuk. Met Inge’s Atelier doe ik zo’n beetje alles wat er op creatief gebied mogelijk is. Ik geef super leuke kunstactiviteiten op diverse scholen, ik maak thema etalages voor winkels (denk aan kerst, halloween, valentijn, voorjaar) en ik geef leuke creatieve workshops op kinderfeestjes, vriendinnendagen, vrijgezellenfeestjes, et cetera. Ben je op zoek naar creatief? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Wat jij bedenkt, kan ik realiseren."

Nieuwsgierig naar haar verleden, heden en toekomstdromen? "Het leven heeft er voor gezorgd dat ik ben zoals ik ben. Deze rare coronatijd is een mooi voorbeeld. Normaal gesproken sta ik met mijn kleding op festivals en geef ik als freelance docent les op diverse scholen. De corona heeft beide takken van inkomsten vrijwel volledig lam gelegd. De bij-dingetjes die ik voorheen deed omdat ik het gewoon leuk vind om te doen, zijn nu ineens mijn hoofdinkomen geworden. Thema etalages en (kinder)feestjes. Ben je nog op zoek naar een bijzondere kerst-, of valentijnsetalage voor je bedrijf? Laat het me weten! Heb je binnenkort iets leuks te vieren? Ik verzorg graag het creatieve gedeelte van je feest."

Trots

Ze is supertrots op haar bedrijf. "Ik ben trots dat ik in 2018 de Publieksprijs won met Queen in Black. Dat heeft in de Gothic Fantasy wereld een enorme boost gegeven aan mijn kledinglijn. Ik ben trots op Anneke, Jacko en Anke die me al jaren helpen op festivals. Het klankbord dat deze drie vormen is enorm waardevol. En voor dit jaar ben ik er heel erg trots op dat ik ben aangenomen op de BIK opleiding. BIK staat voor Beroepskunstenaar in de Klas. In heel Nederland worden maar 20 studenten per jaar aangenomen."

Toekomstplannen

"Ik ben iemand die zich heel erg op de toekomst richt. Iets overdoen zit er niet bij. Nieuwe herinneringen maken, leuke nieuwe dingen doen en ontwikkelen vind ik veel belangrijker. Ik heb heel veel wensen voor de toekomst. Zakelijk gezien is het een enorme pré om er iemand bij te trekken in het Queen in Black creatieproces, zodat de webshop, die Webreturn deze zomer voor mij heeft gemaakt, super succesvol wordt en blijft. Op privévlak zou ik graag naar een heel rustig stukje Heiloo willen verhuizen. Het liefst op een boeren terrein, of in het zomerhuis van de boswachter. Zodat ik samen met mijn twee katjes van de rust en de natuur kan genieten. Op die manier blijft de hectiek van mijn bedrijf goed in evenwicht met de rust van mijn omgeving."

Boodschap

"De boodschap die ik mensen mee wil geven is je eigen hart te volgen, niet dat van een ander. Je moet niet bang zijn om eens een fout te maken. Een fout maken lijkt tegenwoordig niet meer te kunnen.

Als je niet bereid bent om een fout te mogen maken, kun je nooit echt creatief zijn en met iets origineels komen."