“Een slager biedt nu veel meer kant en klaar aan”, zegt Marcel Scholten.
“Een slager biedt nu veel meer kant en klaar aan”, zegt Marcel Scholten. (Foto: Vincent de Vries)

Uw Slager Marcel Scholten klaar voor uw online kerstbestellingen

HEILOO - Op het bedrijventerrein van Opmeer staat de trotse worstenmakerij van slager en Spanbroeker Marcel Scholten. De worsten zelf sieren de drie zaken van hem en zijn compagnon Peter Krom in ’t Loo en Het Hoekstuk in Heiloo en in het winkelcentrum in Egmond aan den Hoef. ‘Uw Slager’ is de naam van het verband van slagerijen, waar hij aan deelneemt.

DOOR: ED BAUSCH

“Maar wij werken helemaal zelfstandig, hebben alle vrijheid”, zegt Marcel, die als chef-slager de kans nam om zelf de ondernemer te worden. “Eigenlijk was dat maar een kleine stap, want als chef doe je al de inkoop, dus je weet van de hoed en de rand. De zaak in Heiloo was bekend als Keurslager Kees Burger. “In zijn schoenen zijn we in 2017 verder gegaan en dat gaat heel goed.”

Zoals meer winkels in het fraaie winkelcentrum heeft de zaak een volledig open verbinding met het langslopend publiek. Dat geeft een heel ruim beeld. Van ver zie je al de uitstalde waren en heb je ook voor een deel een kijkje in de keuken, waar van alles wordt gemaakt. “Een slager biedt nu veel meer kant en klaar aan”, zegt Marcel. “Dat past bij deze tijd. Maar wij maken wel alles zelf en dat doen we vanuit een grote betrokkenheid bij het vak.” Om alles helemaal coronaproof te kunnen doen maken we nu een speciale afhaalbalie voor alle onlinebestellingen voor de kerstdagen. Iedereen krijgt een tijd opgegeven, dan is er voldoende ruimte. Bestellingen kunnen worden opgegeven tot en met 22 december 22.00 uur. Het ophalen is dan op 24 december van 07.00 tot 17.00 uur.

Nieuw sinds de verbouwing van september zijn de zelfbedieningsmeubels. "Dat was een heel goede stap, het geeft zoveel meer ruimte in de winkel”, zegt Marcel. "En dat komt in deze tijd helemaal goed uit. De klant kan op z'n gemak een keuze maken uit de bakjes met salades, sausen, gevulde stokbroodjes, de pakketten met shoarma- en hamburgers, worst en nog veel meer. Aan de toonbank kun je dan nog een speciale bestelling doen.” Boven de winkel wordt druk getimmerd aan de nieuwe kantine voor de medewerkers. "Dat is heel belangrijk, want onze medewerkers zijn een hecht team, we zien graag dat ze meedenken en dat doen ze dan ook volop. Dat is voor onze zaken van grote waarde, want zij delen iedere dag in de winkels de ervaringen van de klanten en kunnen heel goed aangeven hoe dingen altijd weer anders en beter kunnen. Het slagersvak is altijd in beweging, een prachtambacht. En wij passen goed in ‘t Loo, net als in het Hoekstuk en in Egmond aan den Hoef.”

Kijk op www.heilooegmond.uwslager.nl, ook voor de kerstbestellingen.