Wekelijks een cartoon.
Wekelijks een cartoon. (Illustratie Henk Veen)

Even voorstellen: cartoonist Henk Veen

REGIO/UITGEEST - Wekelijks tekent kunstenaar Henk Veen exclusief voor deze krant een beeld uit de actualiteit. Graag stellen wij de lezers van Nieuwsblad Uitgeest voor aan de man, die zijn inspiratie haalt uit het leven dat hij heeft geleefd in de straten van Amsterdam.

Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige’ Amsterdam-Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het straatleven kunnen en willen vergeten. Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen en cartoons mogen genieten. "Tijdens mijn studiejaren kwam ik in contact met het Amsterdamse ‘straatleven’. Ik voelde me er thuis, leerde er mensen kennen; zwervers, junkies, de vrouwen achter het Centraal Station. Niet als klant, maar als mens. Als vriend."

Naamsbekendheid

Henk Veen heeft naamsbekendheid in Nederland verworven door de exposities op aansprekende locaties. Een greep: hotel The Grand, Paradiso, Holland Casino, Marriott Hotel, Melkweg, Galerie Donker Sloot, TMF awards, Bijenkorf en American Hotel in Amsterdam. Zijn doeken zijn ook te bewonderen geweest in tv-programma's als Gouden Kooi, Idols, Cash & Carlo, Trendies, Wannahaves, MTV/TMF awards, Big Brother, Absolutely en 7Plagen van Talpa.

BN'ers die een doek hebben van Henk Veen zijn onder anderen Marc Owen, Carlo Boszhard, Ernst Low, Ali B, Frank Rijkaard, Irene Moors, dj Tiesto, Kelly, Rudolph Van Veen, Dan Ligtvoet, Jamai, Eddy Keur, Jim, Hind, Dewi, Kurt Nilson, Martijn Kolkman en Edwin Evers.

De kunstschilder haalt ook regelmatig bladen en kranten als Parool, Linda, Lifestyle en Nieuwe Revu. En sinds kort Nieuwsblad Uitgeest.


Henk Veen.