Beachers in actie op het koude zand.
Beachers in actie op het koude zand. (Foto: aangeleverd)

Beachvolleybal in de winter? Tuurlijk!

CASTRICUM - Soms levert de coronacrisis ook iets moois op. Mensen gaan nadenken over oplossingen voor beperkende maatregelen. Een aantal fanatieke volleyballers in Castricum kwamen op een goed idee: ‘beachen’ kan ook gewoon in de winter. Dus nu blijven ze de hele winter buiten. Goed bezig!

Beachvolleybal wordt geassocieerd met zomer, zon, zee en zand. Maar deze beachvolleyballers (vrouwen en mannen) blijven beachen bij 2beach, de beachvolleybal afdeling van Croonenburg, en juist in deze winter.

Kees de Groot, zestiger met meer dan 45 jaar volleybalervaring, vertelt erover: “We trainen liever nog niet in de zaal, maar zijn wel verknocht aan het spelletje en we willen in conditie blijven, het beachvolleybal biedt dus uitkomst!”

De volleyballers beachen in groepen van vier personen per veld. Vaak plannen ze in het weekend een trainingspartij. Afhankelijk van het animo, het weer en de temperatuur wordt er vaker getraind.

De Groot: “Het vergt wel wat voorbereiding, we maken de velden vlak, bouwen de velden op en gaan ballen.” Van de kou hebben de volleyballers weinig last en met echte beachsokken is ook het koude zand goed te verdragen.

Het complex van 2beach complex ligt aan de zeeweg 4 in Castricum. Het beachvolleybalcomplex heeft 4 velden. Vraag of je een een keer mee mag doen. Stuur een mail naar: info@2beach.nl.

Meer informatie via www.croonenburg.nl

De velden worden geprepareerd.