Wijn proeven is toch leuker met anderen erbij?
Wijn proeven is toch leuker met anderen erbij? (Foto: Mieke Boots-Edens, Steunpunt Vrijwillgerswerk)

Samen Eten, kan dat bij jou thuis?

AKERSLOOT/CASTRICUM/LIMMEN - Door de coronacrisis is het ontmoeten van andere mensen niet makkelijk en voelen sommigen zich alleen, juist in de feestmaand. Veel inwoners zitten gedwongen thuis en proberen er het beste van te maken. Er mag dit jaar niet met grote groepen gegeten worden. Maar samen eten heeft een positief effect op de gemoedstoestand. Dat laatste is geen nieuws. Toch zijn er mogelijkheden.

Welzijn Castricum, Stichting Welzijn Ouderen Limmen, Stichting Welzijn Ouderen Akersloot en de ambassadeurs van het Steunpunt Eenzaamheid proberen de komende tijd mensen met elkaar te verbinden in een warme, huiselijke sfeer. Zij matchen eetadressen en gasten op een betrouwbare, laagdrempelige manier.

Er kunnen per adres 2 personen aanschuiven. Er is een vergoeding van 7,50 euro per persoon. Sta jij ook open voor spontane ontmoetingen? Schuif dan aan bij een etentje of organiseer er zelf een bij jou thuis. Laat je verrassen door mooie gesprekken en nieuwe, sociale contacten. Of je nu je kennissenkring wil uitbreiden of je eenzaam voelt, het maakt niets uit. Samen voor verbinding en gezelligheid zorgen is het streven van de initiatiefnemers.

Aanmelden kan voor Castricum bij Welzijn Castricum via tel.: 0251 - 65 65 62 of mailen naar info@welzijncastricum.nl onder vermelding van je adresgegevens, leeftijd, interesses, dieetwensen, taalkennis, mobiliteit, wel of geen huisdieren, uit hoeveel personen bestaat gezin (voor aanbieders). Voor Limmen aanmelden bij Kees Kroone, tel.:06-53724245, email: cg.kroone@quicknet.nl, Voor Akersloot aanmelden bij Bart Dekker, tel.: 06-53293167, email: bjj.dekker@quicknet.nl Stuur na afloop een foto van het diner naar redactie.cnb@rodi.nl, vinden we leuk!