Al die pakjesbezorgers: bedankt!
Al die pakjesbezorgers: bedankt! (Foto: aangeleverd)

Pakjesbezorgers in Uitgeest: bedankt!

UITGEEST - Laten we de komende tijd vol feestelijkheden eens stilstaan bij de pakjesbezorgers in Uitgeest. Steek je duim eens naar ze op als je ziet dat ze aan het werk zijn. Zo toon je je dankbaarheid en daaruit blijkt, dat zij graag gezien worden. Een compliment, dat vindt iedereen leuk.

En wanneer we daarnaast af en toe denken aan de vele voor een hongerloontje werkende postpakketbezorgers zou dat vast en zeker ook voor hén leuker uitpakken! Zij bezorgen in corona- en cadeautjestijd voor hetzelfde salaris méér dan het dubbele aantal (soms zware) pakketten, terwijl verwacht wordt, dat ze dat best redden binnen hun normale werktijd. Wat enorm stressvol.

Zodra je niet direct zo'n bestelbus kunt inhalen, heb je letterlijk de kans er eens bij stil te staan dat zo'n bezorger er niets aan kan doen dat hij bij drie huizen moet aanbellen voordat één pakket afgehandeld is. Geef hem of haar dus rust en ruimte.

Denk niet: "Dan had hij een ander beroep moeten kiezen.” Anno 2020 hebben velen onder ons die keuze simpelweg níet. Onder géén beding mogen we dit normaal vinden. Het zou betekenen dat we van het verleden niets geleerd hebben. Zó willen we 2021 niet ingaan, mag ik hopen. Integendeel: dankbaarheid maakt degene die het toont én de ontvanger ervan gelukkiger.


Giselle Ecury