Dodenweg N203 lokt reacties uit.
Dodenweg N203 lokt reacties uit. (Foto: Bert Westendorp)

Dodenweg N203 lokt reacties uit

UITGEEST - Ons artikel over de 'dodenweg' N203 lokte volop reacties uit van onze lezers.

Ingezonden mails hierover vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Deze behoudt zich het recht voor mails in te korten, aan te passen of niet te plaatsen.


Ongeloof

"Met ongeloof las ik uw artikel over de zogenoemde 'dodenweg'. Dit gaat niet over u, maar over de beleidsmakers, de provincie en over iedereen die deze weg gebruikt. Gelukkig zijn mijn kinderen van de scholen af in Castricum en nu op het hbo. Maar wat hebben we ons veel zorgen gemaakt. Elke dag over die weg heen, donker en winderig, gevaarlijk. Vaak gemopper over de lichten van auto’s die in de ogen schenen.


Wij zijn enorme natuurliefhebbers en ik denk de meesten hier aan de kust dat ook zijn. Maar dit weegt niet op tegen leed, ongelukken en frustratie. En vangrail lijkt me meer dan op z'n plaats. Kijk naar de weg langs en naar Weesp, de N236 langs de Gaasp; houten vangrails, perfect voor in het landschap en gewoon veilig. Op de weg naar Castricum zijn passende lampen aangebracht, meer zicht voor de fietsers en prima voor de natuur. Wat is nu het probleem? Wachten op de volgende doden en dan pas ingrijpen? Het zal maar je kind, broer, ouder of vriend zijn. Niemand laat dit onberoerd, ik hoop dat jullie veel reacties krijgen waar je wat mee kan gaan doen. Het kan nooit de bedoeling zijn om een van de gevaarlijkste wegen van Nederland in je dorp, buurt te hebben."

Ruud Mulder


Overbelast

"De N203 tussen Uitgeest is al jaren een overbelaste weg vooral in de ochtend en avondspits. Maar het meest gevaarlijk is het naastliggende fietspad, waarover vele scholieren fietsen, in dit jaargetijde 's morgens en 's avonds in het donker.


De provincie gaat er blijkbaar aan voorbij, dat met name door het tegenlicht van de vele auto's op de weg zelf het zicht voor fietsers op het fietspad zeer slecht is. Ook het ontbreken van een vangrail tussen weg en fietspad is eigenlijk onverantwoordelijk. In principe is het niet alleen een zaak voor de provincie, maar ook voor de gemeente Uitgeest, omdat veel scholieren vanuit Uitgeest naar Castricum rijden en vice versa. Daarnaast zijn er nog steeds fietsers die ook op dit stuk menen zonder verlichting te moeten rijden. Onverantwoord, maar daar kunnen de ouders toch ook op toezien?"

Ger Mijnen


Erger me over het gepraat

"Al heel lang erger ik me over het gepraat van de weg Castricum naar Uitgeest. De dodenweg zou geen dodenweg meer zijn als men zich aan de regels houdt en niet nog net even passeert. Waarom er niet een 60 km weg maken. Zo lang is die niet en de streep doorlopend, daar waar geen zijwegen zijn. Niet na de bocht vanuit Castricum onderbroken, waardoor op het rechte stuk hard gereden kan worden of inhalen. De fietsers allemaal licht op de fiets en geen keihard rijdende scooters met of zonder licht.


Men moet maar eens in het noorden en oosten van Nederland 's avonds gaan rijden, dan weet men pas hoe het is om in het donker te rijden. We zijn hier veel te veel verwend met al die verlichte straten."

Nannie van der Veen