Isoleren van je daken is een goede manier om warmte binnen te houden.
Isoleren van je daken is een goede manier om warmte binnen te houden. (Foto: aangeleverd)

250 offertes inkoopactie isolatie

CASTRICUM - Sinds begin oktober loopt er een collectieve inkoopactie woningisolatie, georganiseerd door de gemeente Castricum in samenwerking met Duurzaam Bouwloket. Hier zijn al zeker 250 offertes op aangevraagd.

Eind oktober vonden de digitale inwonersavonden plaats, deze zijn bekeken door meer dan 200 geïnteresseerden. Deze inwonersavonden heeft er voor gezorgd dat er veel geintreseerden een offerte hebben opgevraagd. Bent u ook geintreseerd maar kon u niet aanwezig zijn bij deze inwonersavonden? De webinar kunt u terug kijken op www.duurzaambouwloket.nl/castricum.

Inkoopactie

De reden waarom de inkoopactie wordt georganiseerd is omdat de gemeente u graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van uw woning. Uw woning isoleren is goed voor uw portemonnee, uw wooncomfort en voor de toekomst. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om een scherp geprijsde vrijblijvende offerte aan te vragen voor de maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. U kunt tot 15 januari 2021 gebruik maken van dit aanbod.

Adviesgesprekken

Tijdens de webinars werden de verschillende isolatiemaatregelen, de inkoopactie en de beschikbare subsidies uitgelegd. Wilt u meer advies? De gemeente biedt gratis telefonische adviesgesprekken aan bij Duurzaam Bouwloket. U kunt zich aanmelden voor de inkoopactie, het webinar terugkijken en u aanmelden voor een adviesgesprek door te kijken op www.duurzaambouwloket.nl/castricum.


U kunt ook zelf een stappenplan maken voor het verduurzamen van uw woning via woningplannner.duurzaambouwloket.nl. Duurzaam Bouwloket is bereikbaar per mail info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch 072 - 743 39 56.