Bewoners, verzorgers en medewerkers van bouwbedrijf AC Borst zijn zeer tevreden.
Bewoners, verzorgers en medewerkers van bouwbedrijf AC Borst zijn zeer tevreden. (Foto: Aart Tóth)

Prachtig cadeau voor De Santmark

CASTRICUM – Prachtig gebaar, elkaar cadeaus geven waar ook nog een boodschap achter zit. Zo is het jaren al een gewoonte dat ondernemingen hun afnemers rond de Kerstdagen verrassen met een attentie en hun medewerkers met een kerstpakket. Bouwbedrijf AC Borst heeft hier nooit van onder gedaan. Directeur Cornel Borst en ex directeur Ton Borst bedachten dat het dit jaar anders moest.

Ton was ter ore gekomen dat zorgcentrum De Santmark een beetje met de handen in het haar zat. Bewoners waren immers verplicht binnen te blijven en contacten met de buitenwereld te beperken. Voor velen een gemis in het sociale, zeker als je op je kamer blijft om de hele dag alleen maar televisie te kijken.

Samen tv kijken

Cornel en Ton Borst boden De Santmark een oplossing. In plaats van relatiegeschenken kochten zij dit jaar een prachtige grote tv voor de bewoners van De Santmark. De tv werd in de gemeenschappelijke ruimte geïnstalleerd en zorgt er hopelijk voor dat het sociale contact tussen bewoners weer verhoogt wordt. Zo kijken de bewoners nu samen naar onder andere, Max Vijfuurshow, Koffietijd en ‘De slimste mens' onder het genot van een kop koffie. Op naar sociale zondagen voor de tv.