Het kantoor van Wanmaker Uitvaart in Heemskerk.
Het kantoor van Wanmaker Uitvaart in Heemskerk. (Foto: aangeleverd)

Waar ben ik nu eigenlijk voor verzekerd?

Uitvaartverzekeringen, een onderwerp waarover met regelmaat discussies worden gevoerd. Of een uitvaartverzekering nuttig of nodig is, hangt af van de financiële situatie. Hebt u onvoldoende spaargeld, dan is een verzekering geen overbodige luxe. Maar ook bij een spaarpotje kan het mogelijk heel interessant zijn om een deposito regeling aan te gaan en hiermee uw spaargeld alvast te reserveren voor deze kosten.

De meeste mensen hebben al een verzekering afgesloten, vaak in de jongere jaren omdat de premie dan het gunstigst is. Maar is deze verzekering nog steeds up-to-date? Bent u voldoende verzekerd of mogelijk juist oververzekerd? De polissen geven vaak een verwarrend, onduidelijk beeld. Er zijn namelijk verschillende soorten verzekeringen. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen een geldbedrag te verzekeren, de zogenaamde kapitaalverzekering. Daarnaast is er de naturaverzekering waarmee u zich verzekert voor een aantal door uzelf te bepalen diensten en/of goederen. Maar er kan ook een combinatieverzekering worden afgesloten, waarbij zowel diensten als een geldbedrag gedekt wordt.

U bent overigens niet verplicht om ook het verzorgen van de uitvaart aan de verzekeraar over te laten; het staat u of de nabestaanden vrij om een uitvaartverzorger naar eigen keuze te bellen. Ook al doet de polis vaak anders vermoeden.

Hebt u vragen over uw polis of wilt u weten of u voldoende bent verzekerd?

U kunt bij Wanmaker Uitvaart een kosteloze en vrijblijvende afspraak maken om dit na te laten kijken. Tevens kunnen wij u dan een overzicht geven van uw uitvaartwensen en de daaraan verbonden kosten, zodat u en uw nabestaanden precies weten waar u aan toe bent.

Onze uitvaartwinkel -met twee afscheidskamers aan de achterzijde- is gevestigd aan de Maerelaan in Heemskerk. Hier kunt u terecht voor een oriënterend gesprek, maar wij komen ook naar u toe om te overleggen. Ons verzorgingsgebied is Heemskerk, Castricum en Uitgeest. Wij kunnen opbaringen op andere locaties of bij u thuis verzorgen.

Wanmaker Uitvaart is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 uur tot 13:30 uur en ‘s middags en ‘s avonds op afspraak (0251-254135). De uitvaartzorg is uiteraard 24/7 bereikbaar.

Wanmaker Uitvaart

Maerelaan 6

1961 KA Heemskerk

0251-254135

www.wanmakeruitvaart.nl