Alle niet essentiële goederen worden verpakt en afgedekt.
Alle niet essentiële goederen worden verpakt en afgedekt. (Foto: Bert Westendorp)

Een droevige bedoeling bij de Geesterduin

CASTRICUM – Winkelcentrum Geesterduin maakte sinds dinsdag een troosteloze indruk. Rolluiken voor veel winkels deden denken aan de zondag. Supermarkten, drogisterijen en de schoenmaker waren daarentegen wel open evenals drankenzaak Gall en Gall. “Dat had ik niet verwacht”, laat een bezoeker weten. De zaak is legaal open. Drank behoort volgens de Rijksoverheid tot de eerste levensbehoeften…

Een bijzonder tafereel is te zien in de Hema filialen, zoals hier in winkelcentrum Geesterduin. Etenswaren en drank mogen verkocht worden, maar wenskaarten, huis- tuin en keukenspillen en alle andere zaken die niets te maken hebben met eten en drinken zijn verdwenen onder plastic folie en afdekzeiltjes.

Geesterduin doet denken aan zondag

Elders in Geesterduin legt een DHL bezorger een pakketje voor het rolluik van een modezaak dat een paar seconden later geopend wordt door de eigenaresse van de winkel. Vervolgens gaat het rolluik, zoals verplicht door de overheid, weer hermetisch dicht.

Champagne, volgens de overheid essentieel en daardoor niet afgedekt. De niet essentiële goederen zijn afgedekt met een zeiltje.
Rolluiken van niet essentiële goederen blijven dicht, niet alleen op zondag, maar elke dag, tot 19 januari.
Afbeelding
Afbeelding