Gezellige kerstmannen passen in een raam.
Gezellige kerstmannen passen in een raam. (Foto: MK)

Koop duurzame kerstcadeaus lokaal

REGIO - Sinterklaas is weer huiswaarts gegaan. Wij weten niet eens hoe. Per boot? Met de trein? 'Anyway' we focussen ons nu op de Kerstman. Iedereen mag nu los met kerstversiering. Kerstverlichting zagen we al eind november. En geef die mensen eens ongelijk, want het zijn dit jaar echte donkere dagen. We kunnen we wel wat lichtjes en vreugde gebruiken. Koop deze cadeauronde zoveel mogelijk lokaal is ons advies en als je zin hebt koop ook wat decoratie bij de kringloopwinkels.

Steun vooral de lokale horeca, bestel zoveel mogelijk diners bij je favoriete restaurant. Kijk ook naar wat de andere horeca ondernemers als alternatief aanbieden. Vergeet niet dat heel veel toeleveranciers hierdoor ook inkomsten genereren. In maart hebben we goed kunnen zien hoe we allemaal met elkaar verbonden zijn. Veel mensen hebben in de lockdown uitgesproken dat we beter voor onze planeet en onze gezondheid moeten zorgen, en meer kunnen verbinden met anderen.

Voor onder de boom

Het hergebruiken van spullen kan een positieve bijdrage zijn voor een betere wereld. En dan kennen wij geen betere locatie dan kringloopwinkels. Koop daar voor kerst ook versiering, en een mooi boek of puzzel voor onder de boom. Je bent dan niet alleen milieuvriendelijk bezig, je helpt ook een goed doel. Bij Kringloopwinkel Muttathara gaat de winst naar derdewereldlanden. Met het verkopen van tweedehandsspullen worden via die weg de allerarmsten geholpen. En dat is heel hard nodig, want die mensen krijgen in deze crisis nog de grootste klappen.

Muttathara heeft een grote collectie kerstversiering in de winkel. Koop eens een hele andere set ballen. Breng je overtollige versiersels van vorig jaar naar de inbrengafdeling aan de achterzijde van de winkel. Kijk op de website voor de voorwaarden en richtlijnen: www.muttathara.nl Adres: Castricummer Werf 71, Castricum.

De koningen uit het oosten onderweg naar jou?
Afbeelding
Afbeelding
De kerstafdeling van Muttathara kringloopwinkel.
Afbeelding