Willem Poortvliet en Wilma Glas-Bosman hebben er beiden zin in.
Willem Poortvliet en Wilma Glas-Bosman hebben er beiden zin in. (Foto: Theo Annes)

ChristmasLite, dé kerstbeleving voor de hele familie

BROEK OP LANGEDIJK – Vier jaar lang waren de bezoekers van het ChrismasLite van harte welkom in de grote hal van Winkelcentrum Broekerveiling. Een fantastisch initiatief van de Broeker Kerken. Het enthousiasme van de bezoekers was groots.

Live vanuit de studio van        Schoon Producties

Dit jaar, de vijfde editie van ChristmasLite, is alles anders. Door het coronavirus is het niet mogelijk om met z’n allen samen te komen, maar de organisatie heeft een geweldige oplossing gevonden: niet vanuit het winkelcentrum maar live vanuit een studio in alle woonkamers. "Mede door de inzet van de predikanten Jolien van Zelderen, Leon van den Dool, Waldemar Epp en Frank Meijer is besloten om de traditie van ChristmasLite voort te zetten,’’ zegt Wilma Glas-Bosman. ‘’En juist in deze tijd is het belangrijk om toch wat gezelligheid te brengen.” Het thema dit jaar is ‘Geef licht’, een warme boodschap in deze bijzondere tijd. ‘’Hoe heb jij een lichtpunt ervaren of doorgegeven aan een ander? Waar kijk je naar uit? De dominees zorgen voor de schriftlezingen en de presentatie van het geheel is in handen van presentator Willem Poortvliet. ‘’Dat is hem wel toevertrouwd”, lacht Wilma.

Muzikanten

Voor de thuisblijvers is het doorgaan van de vijfde editie ChristmasLite goed nieuws. Heerlijk genieten op kerstavond van de dominees uit de Broeker Kerken. Dorpsgenoten die hun verhaal vertellen, optredens van muzikanten uit alle hoeken van het dorp, een echte presentator en uniek: een reporter op locatie. Samen er een onvergetelijke viering van maken. Dat is ook het uitgangspunt van iedereen die aan ChristmasLite meewerkt. Wilma: “We gaan niet alles verklappen, maar het is duidelijk dat we er allemaal zin in hebben en dat we natuurlijk Schoon Producties, in de persoon van Sander Schoon, dankbaar zijn dat zij hun studio en alle technieken beschikbaar hebben gesteld. Met kerstavond helemaal niets doen, was voor niemand een optie.’’

Leger des Heils

Sommige activiteiten zijn al eerder opgenomen, maar het meeste gebeurt allemaal op de avond zelf. ‘'Het gaat heel mooi worden. Er is ook een goed doel aan gekoppeld. De mensen thuis kunnen iets doneren en de opbrengst komt geheel ten goede van het Leger des Heils.''

ChristmasLite duurt een uur en begint op kerstavond om precies 20.00 uur. Het is live te volgen via www.christmaslite.nl en de Facebookpagina. Het rekeningnummer van het Leger des Heils Alkmaar is NL06RABO0132577704 ter attentie van ‘kerstdonatie'.