En met haar trouwe hulp die alles uittypt; Sonja van de Water.
En met haar trouwe hulp die alles uittypt; Sonja van de Water. (Foto: JB/RM)

Negentigjarige Polderse haalt plezier uit schrijven van verhaaltjes en gedichten

Atti pakte de schrijverij weer op toen ze de kans kreeg haar verhaaltjes te publiceren in de Schager Courant onder de noemer ‘Lezers schrijven’ en daarna is ze naar de dorpskrant CTR Polderbode verhuisd. "Met veel plezier heb ik zo'n vijf à zes jaar columns geschreven voor die krant waarop ik leuke reacties kreeg. De verhalen waren in het begin niet heel persoonlijk. Vooral omdat ik dacht dat men daar niet op zat te wachten. Maar dat is veranderd, omdat ik door mensen soms op de schouders werd getikt en zeiden dat ze echt waren geraakt door een gedicht of stukje.

doorlees voorpagina

Polderbode

'Nu durf ik meer'

Nu durf ik meer. Ik merk ook dat ik, door mij kwetsbaar op te stellen, het gedicht een meerwaarde krijgt. Bij mij zijn vogels en bomen net mensen! Dus lieve lezers, soms heeft één couplet drie betekenissen!" Het schrijven verschaft Atti veel plezier maar helaas is haar zicht slecht. “Ik ben ook niet zo goed op de computer. Ik heb nog wel les gehad, maar ik zag die pijltjes allemaal niet. Ik zat zowat bij die leraar op schoot!" Gelukkig heeft ze aan haar goede vriendin Sonja van de Water een uitstekende 'assistente', want zij typt de geschreven verhaaltjes van Atti netjes uit.

Sprookjesboekjes

Naast verhaaltjes mag Atti ook graag gedichten schrijven. Een aantal daarvan bundelde ze vorig jaar in een boekje en gaf ze in eigen beheer uit. "Ook maak ik graag sprookjes in versvorm waarbij de dochter van een neef van mij; Irma Boon, leuke tekeningen maakt. Atti zou ze graag in boekvorm willen uitbrengen, maar weet niet hoe ze dat het beste kan aanpakken. Misschien dat er onder de lezers van Nieuwsblad Hollands Kroon iemand is die deze verhaaltjes kan uitgeven en verspreiden?* Dat zou ze op korte termijn geweldig vinden. Kijk, ik kan natuurlijk 100 worden, maar misschien ook 91. Ik heb dus geen zeeën van tijd meer."

Geen zeeën van tijd meer

Stérker nog: de dagen zijn voor Atti bijna te kort. "Ik ben zo blij dat ik enige jaren geleden wakker ben geschut en het schrijven weer heb opgepakt. Echt, ik wist niet dat ik het in me had. Ik ben een laatbloeier en dat had eigenlijk 20 jaar geleden moeten zijn. Eén ding weet ik zeker: met de wetenschap van nu had ik me met hart en ziel in schrijverskringen bewogen!"


*Mocht er mensen zijn die de sprookjes van Atti willen drukken en/of uitgeven, kunnen zij zich wenden tot Sonja van de Water, telefoon 06- 21380617. Email: sonjavandewater1@gmail.com