"Ik kreeg in april van dit jaar een herseninfarct. Gelukkig was mijn dochter Patricia in de nabijheid
"Ik kreeg in april van dit jaar een herseninfarct. Gelukkig was mijn dochter Patricia in de nabijheid (Foto: aangeleverd)

Uitgeesters in de race voor provinciale titel 'Noord-Hollandse Held 2020'

UITGEEST - 2020 is bijna voorbij. Enkele weken geleden deden we een oproep in deze krant om lokale helden aan te melden, die strijden om de 'provinciale titel Held 2020'. Dat is wellicht iemand die een ander heeft geholpen in een moeilijke periode, iemand om trots op te zijn of iemand die in de buurt iets heeft gedaan om 'de wereld een beetje mooier te maken'.

Op deze oproep, die verscheen in alle Noord-Hollandse titels van Rodi Media, is enthousiast gereageerd en de meest aansprekende reacties uit de provincie - van Den Helder tot aan het Noordzeekanaal - delen we graag.

Inzending van: Mirjam uit Uitgeest - Held: Els

"Tijdens het begin van de lockdowm heeft zij het initiatief genomen om wekelijks bij de bewoners van Geesterheem en seniorencomplex de Slimp in Uitgeest en bij eenzame ouderen een (zelfgemaakte) kaart met een opbeurende tekst of gedichtje in de bus te doen. Els heeft zo'n 2500 kaarten gemaakt en geschreven met behulp van vriendinnen, betrokken inwoners en leden van Popkoor SurpriSing. Het was niet altijd makkelijk om elke week het benodigde aantal te krijgen, maar Els zorgde er dan voor dat er genoeg waren."

Inzending van: Gré uit Uitgeest - Held: Patricia

"Ik kreeg in april van dit jaar een herseninfarct. Gelukkig was mijn dochter Patricia in de nabijheid en constateerde meteen, dat er iets niet in orde was. Ik had niets in de gaten, maar de onmiskenbare symptomen waren voor Patricia overduidelijk. Direct werd 112 gebeld en ik lag binnen een uur in het ziekenhuis. Door haar snelle handelen, is erger leed voorkomen. Ik ben zo goed als hersteld. Patricia is een schat, een super lieve moeder en ongelooflijk attent voor iedereen in haar directe omgeving."

Inzending van: Henny uit Haarlem Held: Monique

"Monique van der Kort is leidinggevende bij een dagopvang voor ouderen en sinds het begin van de coronatijd zet zij zich 100% in voor deze kwetsbare - demente - ouderen, niets is haar teveel. Een hele bijzondere warme vrouw. Zij is mijn held."

Inzending van: Hans uit Enkhuizen - Held: Daan

"Daan is vanaf september 2020 lid van gymvereniging Vek-Wik uit Enkhuizen. Hij neemt deel aan gym voor mensen met een verstandelijke beperking (Special Gym). Daan heeft een lichamelijke en een verstandelijke beperking en is gebonden aan een rolstoel. Hij is heel erg enthousiast en heeft een groot doorzettingsvermogen."

Inzending van: Jet uit Broek in Waterland - Held: José

"José heeft borstkanker gehad en moest haar beide borsten laten verwijderen en heeft zware chemokuren moeten doorstaan. Ondanks dat is ze actief blijven bewegen en heeft met haar vriendinnen club Dubbel D, voor de borstkanker foundation 5250 euro bij elkaar gewandeld. Wat een power vrouw, die samen met haar partner Jan en heel veel lieve mensen om haar heen dit bereikt heeft. Ben zo trots op haar.

Inzending van: Huub uit Hoorn - Held: Amber

"Mijn dochter van 19 werkt al een aantal jaren als vrijwilligster bij de dierenambulance, naast haar opleiding als verzorgende. Ze verkiest hier om te helpen boven het vrij zijn. Ook bleef ze werken tijdens corona, terwijl deze periode niet meetelde voor haar stage. En dan op de zaterdag weer een half uur op de fiets naar de dierenambulance... >

LEES VERDER OP PAGINA 13

Els, genomineerd door Mirjam.