Geen geld voor cultuur in Uitgeest.
Geen geld voor cultuur in Uitgeest. (Foto: aangeleverd)

Geen steun voor De Zwaan Cultuur

UITGEEST - De provincie Noord-Holland en de gemeenten steunen de culturele instellingen in Noord-Holland met ruim 11 miljoen euro. Het geld wordt verdeeld onder 35 musea, 17 (pop) podia, 7 bibliotheken, 6 festivals en 35 andere culturele instellingen. Een restantbedrag van 3,5 miljoen blijft beschikbaar voor 2021.

In Kennemerland viel Beverwijk in de prijzen: het Kennemer Theater (€ 43.000), Centrum voor de Kunsten € 21.940) en Young Art Festival (€ 28.500). Niets uit de pot voor de Zwaan Cultureel, die zich ten doel stelt om voor Uitgeest en omgeving het culturele leven te verrijken en te versterken. Ook voor de culturele instellingen in Heemskerk en Castricum was geen geld.

10 miljoen voor verzachten gevolgen coronacrisis

Voor de zomer heeft de provincie een bedrag van 10 miljoen beschikbaar gesteld om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. De provincie heeft met de gemeenten besproken welke instellingen ondersteuning kunnen gebruiken. Gemeenten hebben samengewerkt en culturele instellingen voorgedragen voor een bijdrage uit het fonds. Door de bundeling van krachten kunnen gemeenten en provincie 100 instellingen steunen.