Heiloo gaat voor rustige oud en nieuw

HEILOO - Oud en Nieuw vieren we dit jaar thuis en met een klein groepje en vuurwerk is er niet bij. Er is een verbod op verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk. In Heiloo is het ook verboden om carbid te vervoeren en af te schieten.

Zo zorgen we er samen voor dat we de ziekenhuizen en politie niet extra belasten met de jaarwisseling. Politie en boa’s handhaven de vuurwerkregels. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete van minimaal € 100 krijgen. De boete voor afsteken van vuurwerk is zelfs € 250. Jongeren tot 18 jaar kunnen een Halt-straf krijgen als zij toch vuurwerk afsteken. Het is ook verboden om vuurwerk dat is gekocht in het buitenland, naar Nederland te vervoeren.

Klein vuurwerk

Wel toegestaan is klein vuurwerk zoals sterretjes, trektouwtjes en knalerwten. Hoewel dit het minst gevaarlijke vuurwerk is, gebeuren er toch regelmatig ongelukken mee. Draag daarom altijd een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en houd voldoende afstand van het vuurwerk. Kijk uit met brandbare kleding en openstaande kleding, zoals jassen en capuchons.