Vitamine B12, ook wel de ‘energie vitamine’ genoemd, is essentieel voor verschillende systemen in het lichaam.
Vitamine B12, ook wel de ‘energie vitamine’ genoemd, is essentieel voor verschillende systemen in het lichaam. (Foto: Sassefratz)

Een vitamine B12 tekort? Zo herken je het

Wanneer je wakker wordt met weinig energie, dan lijkt een flinke kop koffie misschien een goede oplossing. Maar uiteindelijk wil je natuurlijk de oorzaak aanpakken van je vermoeidheid, en op een natuurlijke manier de energieproductie van het lichaam aanwakkeren.

Vitamine B12, ook wel de ‘energie vitamine’ genoemd, is essentieel voor verschillende systemen in het lichaam, onder andere voor de gezondheid van het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het hart-en vaatstelsel, het maag-darmstelsel én je energieproductie. Ervaar je vaak vermoeidheid dan kan het dus zijn dat je een B12 tekort hebt. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals het gebruik van maagzuurremmers, weinig dierlijke producten in je dieet of spijsverteringsproblemen.

Wanneer je langdurig minder B12 binnenkrijgt dan nodig, of B12 slecht opneemt, gaat je lichaam eerst de eigen interne voorraad aanspreken. Is die voorraad na een tijdje op? Dan kun je last krijgen van allerlei vervelende, vaak onbegrepen, klachten zoals:

Herken je jezelf hierin? Of heb je andere klachten waar je voeding op van invloed zou kunnen zijn zoals, Prikkelbare Darm Syndroom, migraine, huidklachten of voedselintoleranties- of allergieën? Kom langs bij PUUR Orthomoleculaire therapie in Heerhugowaard. We kijken heel breed naar je klachten, leefstijl en voedingspatroon om tot een persoonlijk behandelplan te komen. Tijdens het behandeltraject werken we ook vaak samen met de osteopaten van PUUR Osteopathie. Hoe goed het gaat met onze organen, waaronder de maag en darmen, heeft ook vaak invloed op het B12 tekort. Osteopaten kunnen bijdragen aan het weer optimaal laten functioneren van jouw lichaam. Samen lossen we jouw klachten op!

Kun je onze hulp gebruiken? 072-5610077 | www.puurosteopathie.nl/orthomoleculaire-therapie.