Linksvoor Ellen Verhaar belangenbehartiger, linksachter Marco Groffen Penningmeester, rechtsachter Jeannette Streefland-du Mee voorzitter en rechtsvoor Iet van den Berg-van Gelder PR/Communicatie.
Linksvoor Ellen Verhaar belangenbehartiger, linksachter Marco Groffen Penningmeester, rechtsachter Jeannette Streefland-du Mee voorzitter en rechtsvoor Iet van den Berg-van Gelder PR/Communicatie. (Foto: aangeleverd)

Het nieuwe bestuur van Alzheimer Noord-Kennemerland

REGIO - Even persoonlijk voorstellen het nieuwe bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Kennemerland, Waarom nu pas voorstellen en niet eerder? Zoals u zult begrijpen heeft dit alles te maken met Corona en het stilleggen van diverse activiteiten en wet en regelgeving. Vanaf september 2020 volgen wij de nieuwe wet en regelgeving vanuit de Overheid en het R.I.V.M. Eerst maar eens voorstellen wie zijn wij:

Jeannette Streefland-du Mee, Voorzitter (Aandachtsgebied Alzheimercafés, zitting in Netwerk Dementie Noord Holland Noord); Marco Groffen, Penningmeester (Beheert de kas van de afdeling Noord-Kennemerland; Ellen Verhaar (Aandachtsgebied Samen Dementie Vriendelijk). Aanspreekpunt voor bedrijven, organisaties, gemeentes die dementie vriendelijk willen worden. Iet van den Berg-van Gelder (PR en Communicatie Beheer Facebook, websiteafdeling Noord-Kennemerland, nieuwsbrieven, voorlichting en wat er op haar pad komt).

Verder is het bestuur nog op zoek naar een Secretaris (vrijwilliger) met enige kennis van het werken in NEXIOS en die affiniteit heeft met het werken met vrijwilligers en de missie en visie van Alzheimer Nederland ondersteunt.

Vol goede moed

Wij zijn vanaf januari 2020 als geheel nieuw bestuur aangetreden bij Alzheimer Nederland afdeling Noord-Kennemerland en zijn vol goede moed en optimisme aan de gang gegaan. Toen kwam het Corona virus en werden er diverse zaken veranderd, regels wet en regelgeving veranderde per dag. Hield dus voor ons als nieuwe bestuur in, niet stilzitten maar ons focussen op veel nieuwe regels, de anderhalve meter afstand, wat te doen bij bijeenkomsten en wat mag wel en niet. Als nieuw bestuur hebben wij ook nog een opdracht meegekregen en die luidt: Wees de stem voor de mensen met Dementie en hun Mantelzorgers. Om dat echt te kunnen verwoorden hebben we u ook hard nodig om met ons mee te denken over wat voor uw belangrijk is. Waarvan u vindt, dat op het gebied van Dementie en ondersteuning Mantelzorgers, aandacht aan geschonken moet worden binnen uw gemeente in Noord- Kennemerland. Maar om u echt te kunnen verwoorden hebben we u ook hard nodig om met ons mee te denken over wat voor uw belangrijk is en waarvan u vindt dat op het gebied van dementie en mantelzorg aandacht aan geschonken moet worden in de gemeentes binnen Noord-Kennemerland. Wij kunnen dit meenemen in onze gesprekken met de gemeentes.

Vrijwilliger worden bij Alzheimer Nederland? Neem contact op via: nkennemerland@alzheimer-nederland.nl, j.streefland-dumee@alzheimervrijwilligers.nl, Bekijk ook de Facebookpagina @alzheimernoordkennemerland en www.alzheimer-nederland.nl/regios/noord-kennemerland.