Nancy, Edwin, Aura en Peter (v.l.n.r.) voor het nieuwe appartementencomplex.
Nancy, Edwin, Aura en Peter (v.l.n.r.) voor het nieuwe appartementencomplex. (Foto: Theo Annes)

'Hier gaan we nieuwe vrienden maken'

HOORN - "Er verandert niet zo heel veel, maar we krijgen straks wel veel meer ruimte", vertelt coördinerend begeleider Annelies Scholten, werkzaam op de locatie Timpaan in Hoorn van Stichting Philadelphia. Een paar straten verder, op de Jacques Bloemhof, is een spiksplinternieuw en duurzaam appartementencomplex gebouwd. De tien bewoners van de Timpaan verhuizen daar 29 september naartoe. En hoewel het er straks alleen beter op wordt, is die verhuizing voor sommige bewoners ook best spannend.

Bewoners Philadelphia-locatie Timpaan verhuizen naar Jacques Bloemhof

Het nieuwe complex biedt niet alleen meer ruimte, maar is ook een stuk duurzamer dan de huidige locatie. Het gebouw heeft zonnepanelen, een warmtepomp en is gasloos. Helemaal klaar voor de toekomst dus. "De bewoners, die hier onder begeleiding zo zelfstandig mogelijk wonen, krijgen op de nieuwe locatie een groter appartement, ieder met een eigen balkon en een aparte slaapkamer. Er zijn twee ruime gemeenschappelijke ruimtes, waar we bijvoorbeeld gezellig met z'n allen kunnen eten. Zo'n ruimte missen we hier op de Timpaan. Bovendien bieden we op de Jacques Bloemhof 24-uurszorg. Er is straks altijd begeleiding aanwezig en dat is voor onze bewoners natuurlijk heel prettig. Op die manier zorgen we voor een nog betere begeleiding op maat." "En kunnen wij helemaal onszelf zijn", vult bewoner Peter aan.

Nancy, ook een van de bewoners van de Timpaan, kijkt uit naar de verhuizing. "Maar ik vind het ook wel erg spannend", geeft ze toe. "Ik zal straks wel even moeten wennen." Annelies vult aan: "Het is voor sommige bewoners een grote overgang. De groep is daar straks veel groter dan hier, doordat er ook een aantal bewoners van andere Philadelphia-locaties bij komen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt. Ik heb er heel veel zin in!"

"Onze buren van de Timpaan gaan we wel heel erg missen", benadrukt Peter. "Zij gaan ons helpen met verhuizen." Aura en haar vriend Edwin wonen straks op de Jacques Bloemhof tegenover elkaar. "Dat vinden we natuurlijk heel erg leuk en gezellig", glundert Aura. "Verder hopen we op de nieuwe plek nieuwe vrienden te maken."

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn bij Philadelphia altijd welkom. Annelies: "Dus ook op de nieuwe locatie. Zo zoeken we bijvoorbeeld mensen die met onze bewoners willen fietsen, wandelen of sporten. Maar ook door samen een kop koffie te drinken of samen te koken draag je als vrijwilliger bij aan het geluk van onze bewoners. Heel erg belangrijk!"


Zin om vrijwilliger te worden op de locatie Jacques Bloemhof in Hoorn? Neem dan contact op met Vrijwilligerspunt: www.vrijwilligerspunt.com of 0229-216499.