Afbeelding
(Foto: Zorgoutlet De Betue )

Bepaal zelf bij Zorgoutlet De Betue

Liever zelf bepalen welk hulpmiddel bij u past? Zorgoutlet De Betue helpt u op weg met de WMO-Powerkaart.

Vanaf januari dit jaar hebben wij de deuren van onze zorg- en hulpmiddelen geopend aan de Nieuweweg 3 in Anna Paulowna. Inmiddels weten veel mensen uit de gemeente Schagen, Hollands Kroon en Den Helder ons te vinden. Mensen die al jaren gebruikmaken van hulpmiddelen of mensen die recent door bijvoorbeeld een ziekte, beroerte of ongeluk afhankelijk zijn geworden van hulpmiddelen. Deze laatste groep adviseren wij om eerst met een ergotherapeut te contacten voor er (dure) aanschaffen worden gedaan. Ergotherapeuten kunnen u goed adviseren in wat u nodig heeft of welk hulpmiddel bij u past. Vaak hebben wij, na toestemming van de client, overleg met de betreffende ergotherapeut. Doet u een aanvraag bij de gemeentelijke Wmo-afdeling, dan krijgt u te maken met een standaardpakket. Een pakket dat door de gemeente veelal zwaar is uitonderhandeld met vaak maar één leverancier. Maar wat nou als u uw oog op een ander - voor u beter - product heeft laten vallen? Een product dat de gemeente in eerste instantie niet aanbiedt omdat het niet in het standaardpakket zit? Als u wilt profiteren van de snelle service en betrokken leverancier in uw regio, hoeft u met het standaard pakket niet zomaar akkoord te gaan. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de Wmo-Powerkaart!

De Wmo-Powerkaart schetst in heldere en begrijpelijke taal twee krachtige wetsartikelen die u als Wmo-cliënt ten dienste staat. Dat zijn artikel 2.3.6 van de Wmo, dat het recht op een persoonsgebonden (PGB) budget regelt, en artikel 2.3.2, dat u het recht geeft uw eigen indicatie te schrijven in een zogeheten persoonlijk plan. De gemeente is verplicht naar dat plan te kijken. Wij adviseren samen met een ergotherapeut een plan op te stellen. Vaak wordt de eerste 10 uur vergoed door uw zorgverzekeraar.

De WMO-Powerkaart is een initiatief van Support Magazine, een tijdschrift voor mensen met een lichamelijke beperking. Heeft u vragen over de WMO Powerkaart? Kom bij ons langs of bel naar Paul op telefoonnummer 0223 754969. www.zorgoutletdebetue.nl