De politie heeft deze zaak in behandeling en is op zoek naar getuigen.
De politie heeft deze zaak in behandeling en is op zoek naar getuigen. (Foto: Shutterstock)

Beroving jonge Haarlemmer

HAARLEM - Een 15-jarige jongen uit Haarlem is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een straatroof. De tiener werd mishandeld en zijn telefoon en oordopjes gestolen.

De jonge Haarlemmer fietste met vrienden naar de skatebaan aan de Munterslaan. Toen de vrienden langs een ijzeren huisje aan de ‘s Gravesandeweg fietsen, zagen zij dat hier ongeveer 20 jongeren stonden. De vrienden hoorden dat enkele jongeren iets riepen, maar besloten hun weg te vervolgen richting de skatebaan totdat het slachtoffer ineens aan zijn jas werd getrokken. Hierdoor kon de Haarlemmer niet anders dan stoppen.

De jongen werd gezegd dat hij zijn zakken moest leegmaken. Telefoon en oordopjes werden uit de handen van het slachtoffer gepakt waar dee Haarlemmer vervolgens weer enkele klappen moest incasseren van de groep jongens. De jongens gingen er daarna met de buit vandoor waarna het slachtoffer naar huis kon fietsen.

De tiener liep letsel op aan zijn gezicht, waaronder een snee achter zijn oor en een opgezwollen jukbeen.

De politie heeft deze zaak in behandeling en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.