Een rondje hardlopen past prima in Intermittent Living.
Een rondje hardlopen past prima in Intermittent Living. (Foto: Shutterstock)

Verbeter levenswijze met Intermittent Living bij BSR Kennemerland

HAARLEM - Intermittent living gaat over de ervaring en het begrip over hoe het intermitterende leven toe te passen in ons huidige levenstijl, zodat we ons fit voelen in dit moderne leven.

Intermittent Living® is een wetenschappelijke onderbouwde life style interventie. Het Intermittent Livingconcept is gedurende de afgelopen jaren ontwikkeld met behulp van twee basis-onderzoeken; ‘The study of origin’ en ‘Intermittent Living’. De resultaten van deze studies zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften en de grondlegger van dit concept, Dr. Leo Pruimboom, is erop gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen.

Intermittent Living® is een programma dat het overlevingsmechanisme op een goede manier gaat ontwikkelen. Intermittent Living® is leven volgens een evolutionaire, meer natuurlijke leefstijl. Dit houdt in; intermitterend vasten en op een gecontroleerde manier fysieke oefening inbrengen in het huidige moderne leven, zoals het gedrag van jager verzamelaars, tot welke groep we genetisch nog steeds behoren. Dit gecombineerd met hormetische prikkels zoals kortdurende extreme koude, therapeutische ademoefeningen sauna, intermittent drinking en de juiste voedingscombinaties om het leefstijl effect te optimaliseren. Hormese staat voor ‘wat je niet doodt maakt je sterker’. Deze trainingsweek wordt ondersteund via biometrisch onderzoek, waaronder bloedonderzoek en glucose metingen.

Ervaar nieuw gedrag tijdens trainingsweek

BSR Kennemerland brengt mensen samen in een intensieve, maar ontzettend leuke trainingsweek. Met elkaar ga je de verandering ervaren, voelen en zien. Want samen veranderen in een volledig gestructureerd leven, met vastgeroeste gewoonten en aangeleerd modern 'nieuw' gedrag, is veel makkelijker dan alleen. In deze week vinden mensen elkaar, worden netwerkjes gevormd en het voordeel van het moderne digitale sociale leven is dat de contacten ook na de week makkelijk behouden blijven zodat je elkaar blijft aanmoedigen en steunen. We zijn sociale wezens en gewend aan leven in groepen, dat hoort bij de leefstijl-terug-verandering.


De trainingsweek is bewezen effectief bij chronische klachten en als ziektepreventie.

Voor meer informatie kijk op onze website www.intermittentliving.nu

Wil je je aanmelding stuur een email naar: laura@intermittentliving.nl