Een gebitsprothese hoort pijnloos te zitten. (foto: aangeleverd).
Een gebitsprothese hoort pijnloos te zitten. (foto: aangeleverd). (Foto: aangeleverd)

Gebitsprothese hoort pijnloos te zitten

Haarlem - Een gebitsprothese behoort perfect te passen en mag geen pijn veroorzaken. Door het inkrimpen van de kaak kan echter speling ontstaan, met mogelijke pijnbeleving tot gevolg. Daarom is het belangrijk om een gebitsprothese regelmatig te laten controleren.

Fred van der Linde werkt al meer dan 35 jaar als tandprotheticus. Hij opende zijn praktijk in 1984 en houdt elke middag om 12.00 uur een inloopspreekuur van een half uur. Zowel het plaatsen van implantaten als het vervaardigen en plaatsen van gebitsprotheses gebeurt bij Fred van der Linde onder één dak. Sinds enkele jaren draait de praktijk mee in een weekendreparatieservice tel.nr. 0617776777.


Fred van der Linde: ,,Stel je voor dat op vrijdagavond je gebitsprothese breekt, terwijl je de volgende dag een feestje hebt. Dan kan men ook in het weekend terecht. Het repareren zelf duurt slechts een uur, maar als de breuk ontstaan is doordat de prothese te ruim zit, moet deze later aangepast of vervangen worden. Daarvoor kunnen we dan een nieuwe afspraak maken. Het repareren wordt overigens door de zorgverzekeraars vergoed.’’

Het team van de praktijk bestaat, naast tandprotheticus Fred van der Linde, uit implantoloog en tandarts Albert Roks en de tandtechnici Sari Kruse en Roos van Vlijmen en tandtechnicus Carl Schuiveling.


Kijk op www.kunstgebitservice.info voor meer informatie.