Hubert Hoffmann speelt in de Lutherse Kerk.
Hubert Hoffmann speelt in de Lutherse Kerk. (Foto: pr)

Privémuziek van Habsburgse keizers te horen in Haarlem

HAARLEM - De gevierde luitspeler Hubert Hoffmann presenteert op woensdag 14 oktober in de Lutherse Kerk muziek voor keizerlijke oren. Op het programma staat uniek repertoire dat in de zeventiende en achttiende eeuw heeft geklonken in de Weense privékapel van de Habsburgse keizers.

Het is een niche waarin de veelzijdige luitist Hubert Hoffmann zich inmiddels de onbetwiste keizer heeft getoond: het Habsburgse hofrepertoire uit de barok. Onderdeel van de weelderige muziekcultuur was de keizerlijke privékapel die instond voor intieme kamermuziek.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Meer informatie

Het repertoire is te horen op woensdag 14 okt om 20.15 uur in de Lutherse Kerk. De prijzen zijn €25 (Normaal) €21 (vriend) en € 10 voor CJP/Student. Prijzen zijn exclusief transactiekosten.