Museumhuis Beeckestijn doet mee aan de Maand van de Geschiedenis

VELSEN - Tijdens de maand oktober organiseert Museumhuis Beeckestijn iets extra’s voor de bezoekers binnen het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Oost-West’. Leer over Engelse tuinen, Franse serveertechnieken en Italiaans marmer.

Bezoekers krijgen bij binnenkomst een QR-code waarmee ze op een extra webpagina terecht komen met meer informatie over het huis maar dan toegespitst op het thema van De Maand van de Geschiedenis. Op deze webpagina vertellen wij de bezoeker over details/voorwerpen in het huis die van ver komen. Loop langs bouwmaterialen, meubels en objecten uit alle windstreken van de wereld. Wat weet je bijvoorbeeld over Italiaans marmer? Wat is het verschil tussen een Franse en een Engelse tuin? Hoe dek je een tafel op Franse dan wel Russische wijze? Leer het tijdens de Maand van de Geschiedenis.

Meer Museumhuis voor Minder

Het kaartje met de QR-code is daarnaast een kortingskaart waarmee belangstellenden nog het hele jaar met €2,- korting bij een volgend Museumhuis naar binnen kunnen. Een aantal Museumhuizen van de Vereniging Hendrick de Keyser doet mee aan de Maand van de Geschiedenis. De deelnemende Museumhuizen zijn: Huis Bartolotti, Huis Van Eysinga, Huis Van Meerten, Huis Bonck (als open, half okt), Huis Van Ravesteyn en natuurlijk Huis Beeckestijn. Kijk voor meer informatie op: www.museumhuizen.nl.