Het grote Sinterklaasfeest moet voor iedereen leuk zijn,
Het grote Sinterklaasfeest moet voor iedereen leuk zijn, (Foto: Facebook Zolder023)

Speelgoed inzamelactie Zolder023

HAARLEM - Het duurt nog even, maar over enkele weken komt de grootste kindervriend, Sinterklaas weer aan in Nederland om alle kindjes te voorzien van cadeautjes en snoepgoed. Helaas geldt dit niet voor ieder kind. Niet omdat ze stout zijn, maar omdat deze kinderen het thuis financieel niet breed hebben. Om deze kids toch een gezellig en leuk sinterklaasfeest te bieden, start kringloopwinkel Zolder023 een inzamelingsactie.

Al voor het begin van de Corona uitbraak groeide het cijfer van kinderen die in armoede leven tot maar liefst 1 op de 12. Met de huidige ontwikkelingen zal dit aantal helaas elke dag hoger worden. Al het speelgoed dat vóór 23 oktober ingeleverd wordt bij Zolder023 gaat naar de Sintinzamelactie. Het gaat daarbij om speelgoed, knuffels en boeken die schoon zijn en in goede staat verkeren.

“Elk kind verdient een Sinterklaasavond. En daarom willen wij onze bijdrage leveren aan gezinnen waarbij dit financieel niet haalbaar is, zeg Annemarie de Vries, Store Manager van Zolder023. “Zolder023 doneert dit jaar al het ingezamelde speelgoed aan de Sintinzamelactie, het geweldige initiatief van Gijs de Lions Club Amsterdam. Vorig jaar zijn ruim vijfduizend kinderen in armoede voorzien van Sinterklaascadeautjes, dit jaar moet dat aantal veel hoger worden”.

Speelgoed kan ingeleverd worden tijdens openingstijden bij Zolder023 aan de Eysinkweg 71. Het personeel sorteert alles netjes voor Sinterklaas en de verspreiding naar de gezinnen zal via de Voedselbank verlopen. “Ruim snel je zolder en speelkamer op, en doe mee. Dan hoeft Sinterklaas dit jaar geen huisje voorbij te rijden en geen schoentje ongevuld te laten. Hoe meer speelgoed, hoe meer vrolijke gezichten”.

Zolder023 is de grootste kringloopwinkel van Haarlem. Zolder023 brengt verleden, heden en toekomst samen. Waarom spullen weggooien als iemand anders er een tweede leven in kan blazen? Zo wordt samen aan een mooie toekomst gewerkt.

Breng kinderspeelgoed langs.