Vorige week  is dan toch officieel afscheid genomen van Frank Hilterman als voorzitter van de wijkraad Meerwijk.
Vorige week is dan toch officieel afscheid genomen van Frank Hilterman als voorzitter van de wijkraad Meerwijk. (Foto: aangeleverd)

Penning van verdienste voor Frank Hilterman

HAARLEM - Het college van B&W heeft dinsdag 29 september de Haarlemse penning van verdienste toegekend aan Frank Hilterman (68). De uitreiking van de penning van verdienste vond plaats voorafgaand aan de jaarvergadering van de Wijkraad Meerwijk in wijkgebouw Da Vinci.

Langdurige inzet voor verbinding van cultuur en mensen

In de jaren ’80 en ’90 was Frank Hilterman penningmeester in het bestuur van de Stichting Stadsschouwburg Haarlem.

Sinds 2008 was hij voorzitter van het bestuur van de door hem opgerichte Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk (SCAS). Frank Hilterman was ook voorzitter van de wijkraad Meerwijk en de Stichting Wijkbelangen Schalkwijk. Vanuit de overtuiging dat cultuur mensen inspireert en verbindt, heeft Frank Hilterman zich langdurig ingezet voor de bevordering van kunst en cultuur in Schalkwijk.

Schalkwijk aan Zee

Eén van de aansprekende resultaten van zijn inzet was een samenwerking van de SCAS met de Internationale Koorbiënnale. Dit leidde vorig jaar tot de uitvoering in Schalkwijk van het bijzondere stuk The Public Domain van de New Yorkse componist David Lang. De SCAS nam ook de organisatie van het festival Schalkwijk aan Zee op zich.

Odensehuis

Als voorzitter van de wijkraad Meerwijk gaf Frank Hilterman ook in deze wijk kunst en cultuur een podium. Vanuit het Odensehuis organiseerde hij onder meer het kunstproject Da Vinci, waarbij kunstwerken van bewoners op een muur geprojecteerd werden.