Henk Jan van Neerbos bij het imposante gebouw van Kinepolis Haarlem in Schalkwijk.
Henk Jan van Neerbos bij het imposante gebouw van Kinepolis Haarlem in Schalkwijk. (Foto: Rowin van Diest)

Nieuwe bioscoop siert Schalkwijk

Lenna van den Haak

HAARLEM - Haarlem is weer een bioscoop rijker, en in het specifiek gezien Schalkwijk. Het imposante gebouw van Kinepolis Group valt niet te missen als je richting Winkelcentrum Schalkwijk rijdt. De bioscoop valt onder herontwikkeling van het gebied. Naast prettig wonen en winkelen is er nu entertainment waar je U tegen zegt. Een bioscoop met met 6 Full-laser projectie zalen, inclusief een Laser ULTRA zaal met Dolby Atmos geluid, een heerlijke coffee lounge. Omdat het ook nog eens goedkoop parkeren is, zal de nieuwe bioscoop een ware magneet zijn voor vele Haarlemmers.

State-of-the-art zalen met 4K laser projector en Dolby Atmos geluidssysteem

Henk Jan van Neerbos is theatermanager van Kinepolis Haarlem. Hij is dagelijks te vinden in de bioscoop. Vooral op maandag, als traditioneel voor personeel de drukste dag van de week is. Het openingsweekend is inmiddels achter de rug. Een zachte opening, dus een zonder grote ruchtbaarheid. "Uiteraard wil je een nieuwe bioscoop met alle mogelijke toeters en bellen, rode loper en heel bekend Nederland tijdens een première openen. Maar dat is niet mogelijk en daar leg je je snel bij neer. Maar dat gaan we gegarandeerd doen als de situatie het weer toelaat! Kinepolis is altijd in voor een feestje. Een zachte opening bevalt ook goed, niet gelijk een hoogtepunt en los in het diepe, maar een goede opbouw en verhaallijn, zoals in een film eigenlijk."

Beleving staat voorop

De bioscoop is van Kinepolis Group, die vestigingen heeft in Nederland en België. Dat houdt in dat de standaard kwaliteiten hoog liggen. "Kinepolis is Kinepolis. Kwaliteit en beleving staat voorop. Het maakt niet uit of je nou een Kinepolis bioscoop bezoekt in België of in Frankrijk of in Utrecht of Haarlem. Qua grootte en aantal zalen kan het verschillen, maar de kwaliteit en beleving is overal hetzelfde."

Perfect voor knallende blockbusters

Het is altijd leuk om te weten wat de theatermanager nou zelf het mooiste aan 'zijn' bioscoop vindt. "Leuke vraag, er is alleen geen direct antwoord op te geven en dat moet iedereen zelf maar gaan ervaren. Er is namelijk niet 1 specifiek mooiste aspect aan deze bioscoop. Het is een combinatie van factoren waardoor dit een mooie en fijne bioscoop is voor jong en oud. De compacte uitstraling van de foyer maakt het een knusse bioscoop voor de families en tegelijkertijd maakt de grootte ván en het comfort ín de state-of-the-art zalen van deze full laser bioscoop de perfecte plek voor knallende blockbusters. Daarnaast is de koffiecorner ook gezellig om nog even te vertoeven voordat je de zaal ingaat. 2 leuke feitjes: we hebben als eerste bioscoop in Nederland zowel een gescheiden als een gender neutrale toiletgroep en zijn we in de COVID-19 periode de 19e Kinepolis Bioscoop in Nederland."

Lees verder op pagina 3