Henk Jan van Neerbos heet iedereen van harte welkom.
Henk Jan van Neerbos heet iedereen van harte welkom. (Foto: Rowin van Diest)

Nieuwe bioscoop siert Schalkwijk

Vervolg voorpagina -

Iedereen heeft last van corona, dus ook Kinepolis Groep, of viel het mee? "Er is tijdens de algehele lockdown een korte periode geweest dat ook de specialisten in de bouw even het werk hebben moeten neerleggen, maar toen liepen wij al voor op schema. De periode dat het stilgelegd was, was maar van korte duur, want met gepaste maatregelen kon deze sector weer snel aan de gang. Dat is de reden dat alles zo voorspoedig en volgens schema is gegaan."

Meer dan alleen films

Nu Kinepolis Haarlem geopend is, wil iedereen weten welke films er te zien zien. "We gaan films in alle genres vertonen en daarmee iedere doelgroep bereiken, van jong tot oud en van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Maar naast films ook documentaires, live-registraties van concerten en opera- en balletvoorstellingen. Vergeet ook niet de evenementen voor kinderen rondom de release van een nieuwe kinderfilm, een gezellige Ladies Night speciaal voor het vrouwelijke publiek met een glaasje bubbels en een goedgevulde goodybag en een blockbusteravond met een keiharde actiefilm, een biertje en een burger tegen een gereduceerd tarief."

Uitverkochte zalen maar realistisch blijven

Wegens corona zijn de bezoekersaantallen drastisch verminderd, maar dat weerhoudt Henk Jan niet om door te pakken. Getallen durft hij niet te noemen. "Dat is momenteel heel lastig te bepalen met de beperkingen die er nu logischerwijs en noodgedwongen door COVID-19 worden opgelegd voor de bioscoopbranche door het kabinet. Afgelopen weekend waren er al uitverkochte zalen, dus wij hebben goede hoop voor de toekomst. Verder zijn we daar heel realistisch in, de 1,5 meter samenleving trekt door naar de bioscoopbranche en die 1,5 meter zullen wij ook hanteren in onze bioscoop. Zowel in de zalen als in de publieke ruimtes. Mensen kunnen online zelf hun stoel in de zaal selecteren, ons systeem zal dan automatisch stoelen blokkeren op de plattegrond om de verkochte stoelen heen. Rij- en stoelnummers zullen vervolgens op het ticketje staan, zodat de bezoekers deze aan kunnen houden."

Op eigen kracht vooruit gaan

Haarlem heeft in het centrum bioscoop Pathé, ga je daar de concurrentiestrijd mee aan? "Wij gaan uit van onze eigen kracht. Naast de laserprojectie in al onze zalen zijn wij trots op ons paradepaardje. Zaal 6 is uitgerust met Laser Ultra, de ultieme combinatie van een 4K laser projector en Dolby Atmos geluidssysteem. Een helikopter hoor je bijvoorbeeld echt van veraf aan komen en over je heen horen denderen tot ver in de verte." Wil jij ook naar de nieuwe bioscoop in Schalkwijk? Check dan de website voor de programmering en de openingstijden.