Een online gaming workshop van Stedenband Haarlem-Mutare.
Een online gaming workshop van Stedenband Haarlem-Mutare. (Foto: aangeleverd)

Workshop Gaming voor een beter Europa

HAARLEM - De Stedenband Haarlem-Mutare houdt donderdag 15 oktober een online workshop over de mede door haar ontwikkelde Europese onderwijsprogramma’s Citizen Games en Citizenschool. De pijlers waarop zij stoelen zijn burgerschap, migratie, tolerantie, interculturaliteit en wederzijds respect.

Citizenschool.eu – ‘serious gaming for a better Europe’ – is tussen 2016 en 2019 ontworpen. Dit pakket is inmiddels met een kant-en-klare docentenhandleiding gratis beschikbaar op een speciale website in het Nederlands, Engels, Frans en Portugees.

CitizenGames is het vervolg hierop. Dit is nog in ontwikkeling.

Voor en door wie?

De onderwijsprogramma’s richten zich op jeugdwerkers en docenten, studenten en leerlingen binnen en buiten de school. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking tussen drie ngo’s (niet-gouvernementele organisaties) in Frankrijk, België en Nederland (de Stedenband) en studenten aan vier instellingen voor hoger onderwijs in België, Polen, Ierland en Portugal.

Erasmus+ dagen

De ontwikkeling van de programma's is mogelijk gemaakt door Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, training, jeugd en sport. Op 15, 16 en 17 oktober organiseren de deelnemende organisaties de zogenoemde Erasmus+ dagen met vele activiteiten.

Workshop

De workshop verloopt via ZOOM. Deelnemers kunnen kennismaken met beide onderwijsprogramma’s en delen ervan spelen.

Geïnteresseerd?

Je kunt je opgeven via dik@haarlem-mutare.nl voor deze workshop. Je ontvangt dan een ZOOM link op. Meer informatie op de website www.haarlem-mutare.nl

Afbeelding