Sinterklaas bezoekt Schalkwijk met gele schoolbus.
Sinterklaas bezoekt Schalkwijk met gele schoolbus. (Foto: Cottonbro - Pexels)

Sint naar Schalkwijk met gele bus

HAARLEM - Op 28 november komt Sinterklaas met een wel heel bijzonder vervoermiddel naar Centrum Schalkwijk: een enorme gele schoolbus.

Omdat de Sint al wat ouder is, mijdt hij in verband met corona drukke plekken. Daarom kiest hij er dit jaar voor zijn bus buiten te parkeren en ook in de bus te blijven. Kinderen kunnen hem wel ontmoeten in de bus. Hoe? Door vóór 28 november een kleurplaat te bemachtigen via een van de winkels in Centrum Schalkwijk of door de kleurplaat te downloaden via Cetrumschalkwijk.nl. Alleen ingekleurde kleurplaten geven toegang tot de bus.

Desinfecteerpiet

Sint neemt ook een aantal van zijn pieten mee, die de mensen die buiten staan te wachten zullen vermaken. Inclusief de speciale Desinfecteerpiet, die zorgt voor schone handen in de bus. Want Sinterklaas moet natuurlijk nog heel wat jaren mee. Kinderen boven de 12 moeten echt een mondkapje op.

Let op: om veiligheidsredenen wordt slechts één gezin per keer toegelaten in de bus. Ook is het belangrijk dat kinderen de kleurplaat echt ingekleurd meenemen.