Trotse Haarlemmers Ticho en zijn vader hebben straks beiden een tatoeage van Haarlem op hun arm.
Trotse Haarlemmers Ticho en zijn vader hebben straks beiden een tatoeage van Haarlem op hun arm. (Foto: Charles Smits)

Tattoo van Haarlem voor vader en zoon

HAARLEM - Als je zes uur lang bij de tattooshop gaat zitten om je favoriete stad op je lichaam te laten vereeuwigen, dán ben je pas echt toegewijd. Ticho Smits deed het. Sinds kort pronkt hij trots met het wapen van Haarlem op zijn arm.

Tattoo van Haarlem: 'prachtige stad'

Afgelopen woensdag 11 november was een belangrijke dag voor Haarlemmers Ticho en zijn vader Charles. Op die dag liet Ticho het wapen van Haarlem op zijn onderarm tatoeëren. “Het wapen van Haarlem is voor mij hét symbool van de stad. Die keuze was dus snel gemaakt.” Hoewel de plaatsing zo’n zes uur duurde, had hij naar eigen zeggen geen pijn. “Het voelde alleen een beetje irritant.”

Wat het verhaal extra bijzonder maakt, is dat Ticho op dit moment niet in Haarlem, maar in Lelystad woont. “Maar ik ben er twintig jaar geleden wel geboren. En mijn vader en zijn kant van de familie wonen er al hun hele leven. Ik vind de stad gewoon prachtig, dat was in mijn ogen wel een tattoo waard.”

Zo zoon, zo vader

Overigens was het niet Ticho, maar zijn vader - die zelf nog geen tatoeages heeft - die op het idee kwam de stad te eren door middel van een tattoo. "Hij wilde dat ik hem als eerst zou nemen, omdat ik al meerdere tatoeages heb en het gevoel dus wel gewend ben. Nu hij er eenmaal op zit, gaat mijn vader zijn eigen afspraak bij Jordi van ArtCastle Tattoo ook doorzetten. Hij moet alleen nog even bepalen waar op zijn arm hij het wapen wil hebben.”

En waarom naast het wapen van Haarlem ook ‘71’ en ‘00’ in de tatoeage zijn verwerkt? “Die staan voor onze geboortejaren. Bij de tatoeage van mijn vader komen ze andersom te staan.”