In het nieuwe Hof van Leijh start de SIG een nieuw woonproject voor oudere cliënten en, samen met DOCK, een Buurtwinkel.
In het nieuwe Hof van Leijh start de SIG een nieuw woonproject voor oudere cliënten en, samen met DOCK, een Buurtwinkel. (Foto: )

Bewoners Hof van Leijh krijgen sleutels

HAARLEM - De SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking, start in het nieuwe appartementencomplex Hof van Leijh in Haarlem-Oost een woonproject voor oudere cliënten. Vorige week kregen zij de sleutels van hun nieuwe appartement.

Hof van Leijh is een geïntegreerd nieuwbouwproject van Elan Wonen, met 172 huur- en koopappartementen, waarvan 16 voor de SIG. De SIG-appartementen vormen samen woonproject Frans van der Wielstraat. Er gaan 18 cliënten wonen. Een van de appartementen wordt ingericht als gemeenschappelijke huiskamer. Het nieuwe woonproject biedt 24/7 individuele begeleiding.

Wat het nieuwe appartementencomplex Hof van Leijh bijzonder maakt, is de combinatie van wonen, zorg en welzijn. Zo komen er op de begane grond diverse maatschappelijke voorzieningen, waar bewoners elkaar ontmoeten en extra zorg kunnen aanvragen. Zoals bij Buurtwinkel/horecahoek Hof van Leijh, een project van SIG en welzijnsorganisatie DOCK, waar bewoners van Hof van Leijh (en ook wijkbewoners) gezamenlijke activiteiten krijgen aangeboden en diensten aan huis kunnen aanvragen. Zorgbalans zet op de begane grond een dagopvang voor dementerende ouderen op. Cliënten van de dagbesteding van de SIG gaan helpen in zowel de nieuwe buurtwinkel als in de dagopvang. De SIG is partner in meerdere buurtwinkels, in Haarlem en Beverwijk en deed al eerder regionaal ervaring op met geïntegreerd wonen voor cliënten en particulieren.

Naar verwachting gaat Buurtwinkel Hof van Leijh in januari 2021 open. In deze maand zullen ook de cliënten van woonproject Frans van der Wielstraat naar hun appartement verhuizen.


Tekst: Stichting SIG