Eten, relaxen en genieten van elkaars gezelschap. Dat doen we steeds vaker in één kamer.
Eten, relaxen en genieten van elkaars gezelschap. Dat doen we steeds vaker in één kamer. (Foto: DarthZuzanka via Pixabay )

Dinerkamer als centrum van de living

Gezellig samen thuiskomen na een lange dag, even samen zitten voor het ontbijt of lekker met familie en vrienden van de avond genieten. Omdat we steeds meer tijd in onze eetkamer doorbrengen is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat deze zo sfeervol mogelijk is. Hoe je voor een gezellige eetkamer zorgt, vertellen we je graag.

Een eetkamer is vaak meer dan alleen een eetkamer; je gebruikt deze vaak voor verschillende functies. Er wordt regelmatig een laptop op tafel gezet om wat te werken, je drinkt er een kopje koffie en moet ook nog ruimte hebben om gezellig te kunnen tafelen. Kijk vooraf goed naar de functies die jouw eetkamer moet hebben voor jouw gezin.

Kies voor comfort

Ook zeker niet onbelangrijk is het comfortabel kunnen genieten en ontspannen. Ben dus erg selectief wat je eetkamerstoelen betreft en kies indien mogelijk voor duurzame materialen zodat de stoelen lang meegaan. Mooie, leren eetkamerstoelen zorgen niet alleen voor klasse en stijl, maar bieden je ook het nodige comfort.

Het juiste formaat eettafel

En dan is er de eettafel zelf. Hoeveel mensen moeten er aan de eettafel kunnen zitten? Welke functies moet de eettafel allemaal aan voldoen en hoeveel ruimte moet je uiteindelijk over hebben voor leuke decoratieve items? Kijk ook goed naar de vorm van de eettafel.

Gebruik warme kleuren

Heb je een mooie eettafel en mooie eetkamerstoelen maar lijkt de ruimte toch nog wat kil en ongezellig? Verf dan eens een muur in een mooie, warme kleur zoals mokka of donkerrood. Je zult zien dat je meer sfeer in je eetkamer hebt!

Tekst: Droomhome