Komt Mr. Big nog terug naar huis?
Komt Mr. Big nog terug naar huis? (Foto: aangeleverd)

Haarlem in opstand tegen inbeslagname Mr. Big

HAARLEM - Het lijkt wel of heel Haarlem in opstand komt tegen de inbeslagname van Mr Big, de hond van de Haarlemse Danny van Loevezijn. Dit gebeurde naar aanleiding van een conflict tussen Danny en de marktmeester eerder deze maand.

Danny ondervindt veel overlast van bezoekers van de vrijdagmarkt, die op de hoek van het Nagtzaamplein en de Zomerkade plaatsheeft. Fietsen worden tegen zijn raam geplaatst, spullen worden gesloopt. Via verschillende wegen probeerde Danny hier een oplossing voor te vinden. Hij is bij de politie geweest, heeft het aangekaart bij de handhaving en bij de marktmeester. In plaats van een oplossing heeft dit geleid tot een conflict, welke vervolgens ontzettend uit de hand is gelopen.


De politie ontkent dat de inbeslagname van Mr. Big en het conflict tussen Danny en de handhavers met elkaar verbonden zijn. 'Eerder deze maand hebben andere handhavers van de gemeente Haarlem geconstateerd dat het welzijn van de desbetreffende hond in het geding was. Dit is door de handhavers vastgelegd in een proces-verbaal en doorgestuurd naar de politie. Hierop is afgelopen vrijdag na overleg met de Officier van Justitie in het belang van het welzijn van de hond deze hond in beslag genomen. De hond is gecontroleerd door een dierenarts en krijgt de verzorging die hij nodig heeft. De dierenpolitie doet nader onderzoek' aldus een bron bij de gemeente Haarlem. Danny gelooft hier niets van. 'Hier wordt gewoon een machtspelletje gespeeld,' aldus Danny, de 48 jarige Haarlemmer.

Mr. Big is zeer geliefd

Mr. Big is een zeer geliefde hond, niet alleen in de buurt, waar hij door menig kind dagelijks wordt geknuffeld en begroet, maar ook online. Mr. Big heeft een eigen Instagram account, sponsoren en Danny doet geregeld fotoshoots met zijn hond. Het is dan ook niet voor niets dat Mr. Big al vijftien keer is uitgeroepen tot mooiste hond.


Dat Danny zijn hond nooit wat aan zou doen geloven ook verschillende buurtbewoners niet. Zij geven aan dat Danny zijn hond als een prinses behandelt en iedereen is dol op zijn hond. Buurtbewoners zijn een petitie gestart en hebben bij de gemeente een vergunning gevraagd om aankomende vrijdag een stille tocht te mogen houden van het centrum van Haarlem naar Danny's huis.

De buurtbewoners willen graag iets betekenen voor Danny en Mr. Big.

Als een kind

Mr. Big is als een kind voor me, zegt Danny tijdens het interview. 'Mr. Big en ik doen alles samen. Ik heb geen vrouw en op date doe ik met Mr. Big. Gaan we samen aan een lekker stuk biefstuk, of samen naar de Mc Donalds. Ik aan een Big Mac Menu, hij een speciaal kindermenu met patat zonder zout en kipnuggets zonder velletje. Mr. Big is mijn leven en ik zou hem nooit wat aandoen'.

De toekomst

2020 was al een zwaar jaar voor Danny. Danny heeft maanden lang last gehad van een heftige vorm van corona. 'Nu is dat eindelijk een beetje achter de rug en komt dit er nog eens bij.' Danny heeft net te horen gekregen dat maandag 9 november de zitting bij de rechtbank voor komt. Echter heeft hij nog geen proces verbaal gezien en heeft hij nog geen verhoor op het politiebureau moeten afleggen. Zijn advocaat geeft aan dat het een lastige zaak is en het is nog altijd onduidelijk of Mr. Big ooit weer naar huis mag.

Afbeelding