Geen alternatieven meer voor Sint intocht

HAARLEM - De Sinterklaasintocht (digitaal) in Haarlem gaat ook niet door. Dat heeft de voorzitter van de Stichting Sinterklaasintocht Haarlem, Marc Schultheis tegen Haarlems Nieuwsblad bevestigd. Maandagavond 27 oktober is besloten dat het zogeheten 'plan c' ook geen doorgang mag vinden.

De Veiligheidsregio Kennemerland en de gemeente Haarlem hebben besloten dat ze geen toestemming geven om de Sinterklaasintocht op de alternatieve manier, die de stichting in gedachte had, te laten doorgaan. "Het was de bedoeling dat Sint Nicolaas in de Gravenzaal van het Haarlemse stadhuis kleinere groepen ouders en kinderen om beurten zou ontvangen. Dit is volledig coronaproof, maar omdat het aantal coronabesmettingen teveel oploopt kan het feest ook op deze manier niet doorgaan," aldus Schultheis.


"Het is ontzettend vervelend voor de kinderen dat we het niet kunnen organiseren. Maar er komen jaarlijks meer dan 100.000 mensen naar de intocht toe. Dat is tegelijkertijd de achillespees van dit evenement.”

Is het écht niet mogelijk om alsnog een digitale intocht te organiseren? “Sint komt over drie weken aan. Dat is nu te kort dag. Wij zijn de Intocht van Sinterklaas in Haarlem en niet ‘filmproducent Kapoentje’. We moeten ook bij onze leest blijven.”

Belangrijks is dat wij als bestuur begrijpen dat de gemeente dit zo heeft beslist. Gezondheid en veiligheid staan boven alles, ook voor ons als bestuur. Maar zeg nooit nooit. Laten we eerst afwachten hoe de regels rond het virus zich deze twee weken ontwikkelen. Daarna zien we wel weer verder.