Zangeres Klaartje van Veldhoven.
Zangeres Klaartje van Veldhoven. (Foto: Marco Borggreve)

Concert in de Haarlemse St. Josephkerk

HAARLEM - De sopraan Klaartje van Veldhoven en de organist Matthias Havinga geven op zondagmiddag 8 november een concert in de Haarlemse St. Josephkerk. Op het programma staan vooral werken van twee beroemde Haarlemse componisten: Hendrik Andriessen en Albert de Klerk. Beiden waren ooit als organist verbonden aan de St. Josephkerk, wat deze kerk tot een unieke locatie maakt om hun werk uit te voeren.

Hendrik Andriessen liet zich regelmatig inspireren door teksten van Thomas a Kempis. Klaartje van Veldhoven zal twee van die werken ten gehore brengen: het bekende ‘Magna res est amor’ en het minder bekende ‘De imitatione Christi’, het laatste werk dat Andriessen componeerde. Van Veldhoven zingt ook het aangrijpende ‘Maria, schoone vrouwe’, dat Andriessen schreef voor zijn vrouw toen hij tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zat. Albert de Klerk heeft een belangrijke rol gespeeld in het Haarlemse muziekleven. Hij was een toonaangevend organist, componist en dirigent. De ‘Twee Psalmen’ die hij in 1956 componeerde zijn echte juweeltjes.

Dit concert wordt georganiseerd door de Andriessen/De Klerk Stichting, die tot doel heeft de artistieke nalatenschap van de Haarlemse componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk levend en bereikbaar te houden.

Plaats: St. Josephkerk, Jansstraat 41, Haarlem

Datum: zondag 8 november 2020

Aanvang: 15.30 uur

Toegang: gratis, collecte bij de uitgang

Reserveren verplicht via www.andriessendeklerkstichting.nl