Steeds meer mensen laten hun vermogen na aan de cultuursector.
Steeds meer mensen laten hun vermogen na aan de cultuursector. (Foto: screenshot)

Toekomst aan cultuur in Haarlem

HAARLEM - Gratis online voorlichtingsbijeenkomst over nalaten aan cultuur door Frans Hals Museum, Teylers Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en de Toneelschuur en Filmschuur

Op maandag 23 november, om 11.00 uur organiseren de vier grote culturele instellingen van Haarlem: Frans Hals Museum, Teylers Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en de Toneelschuur en Filmschuur een gratis online voorlichtingsbijeenkomst over ‘nalaten aan cultuur’. In deze bijeenkomst vertelt kandidaat notaris Adriaan Helmig o.a. welke mogelijkheden er zijn om een culturele instelling in zijn of haar testament op te nemen.

De online voorlichtingsbijeenkomst is voor iedereen die er over nadenkt om een culturele instelling op te nemen in zijn of haar testament en daar meer over wil weten. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst wordt kandidaat notaris Adriaan Helmig door Annette de Bock geïnterviewd over het nalaten aan een culturele instelling. Tijdens deze online voorlichtingsbijeenkomst is er ook alle ruimte om vragen te stellen aan Adriaan Helmig via e-mail, sms, WhatsApp of telefonisch.

Deelname

De voorlichtingsbijeenkomst is kosteloos te volgen vanuit huis. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en een computer, tablet of telefoon met beeld en geluid. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar maaike@toneelschuur.nl. Deelnemers ontvangen een e-mail met een link naar bijeenkomst en instructies hoe deze te volgen.

Geef toekomst aan cultuur

Steeds meer mensen besluiten (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan een van de vier grote culturele instellingen in Haarlem. Daarom zijn het Frans Hals Museum, Teylers Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en de Toneelschuur en Filmschuur in maart j.l. gestart met de campagne Geef toekomst aan cultuur. Deze voorlichtingsbijeenkomst is onderdeel van de campagne.

Afbeelding